Suomen ainoa Marvel-tähti vierailee Helsingin sarjakuvafestivaaleilla syyskuussa

07.08.2019 10:50 | Muropaketin toimitus

Marvelin sarjakuvia on luettu Suomessa aina 1960-luvun Ihmesarjasta lähtien. Silti vasta 2010-luvulla suomalainen piirtäjä on päässyt työskentelemään Marvelin palveluksessa.

Kiitosta keränneellä Stuart Immosella (X-Men, Spider-Man) on suomalaisia sukujuuria, mutta virallisesti hän on Kanadan kansalainen. Helsingissä asuvalla Rosi Kämpellä on näin ollen kunnia toimia ensimmäisenä suomalaisena Marvel-piirtäjänä. Kämpe debytoi viime vuonna Spider-Man-spinoff Spider-Gwenin piirtäjänä. Suureen suosioon etenkin USA:ssa noussut hahmo on tuttu myös Spider-Man: Into the Spider-Verse -elokuvasta.

Rosi Kämpe vierailee syyskuun alussa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla kertomassa työskentelystään Marvelille ja sarjakuvien tekemisestä laajemminkin.

Tapahtuman kotisivuilla hyvässä nosteessa oleva taiteilija esitellään seuraavasti:

Helsinkiläinen sarjakuvapiirtäjä Rosi Kämpe (s. 1989) pääsi kiinni unelmaansa, kun hänet palkattiin piirtämään Spider-Gwen -sarjaa Marvel-yhtiölle. Lontoossa järjestetyssä Super Comic Conissa itseoppinut Kämpe sai otteen Ihmetalosta sisukkuutensa ja huolella tehdyn portfolion avulla. Marvel on jo pitkään rekrytoinut tekijöitä Amerikan ulkopuolelta. Kämpe läpäisi Hämähäkkiversumin verkon ensimmäisenä suomalaisena. Sarjakuvien teko on ollut Kämpen harrastus koko elämän ajan, ammattimaiseksi piirtäminen alkoi muuttua noin kuusi vuotta sitten. Aluksi hän harkitsi pelialalle ryhtymistä, mutta ruuduilla kertominen kiehtoi enemmän. Verkostoituminen johti sopimuksiin yhä suurempien kustantajien kanssa. Sekä tietenkin ahkera ja kurinalainen piirtäminen. Kämpe hioi osaamistaan oman nettisarjakuvansa Unknown Worlds kautta. Päivätyö sai jäädä, kun piirrostilauksien määrä kasvoi. Työviikko ei jää 40 tuntiin, ja aikaero mantereiden välillä aiheuttaa omat haasteensa.  Kämpe noudattaa työskennellessään Pomodoro-tekniikkaa, jossa aika jaetaan tiiviisiin, noin puolen tunnin mittaisiin intensiivisiin työskentelyjaksoihin ja niiden välissä pidetään lyhyt ”meditaatiotauko”. Kämpe on työskennellyt Marvelin ohella muun muassa Imagelle ja Top Cow:lle. Hänen toiveenaan on päästä tekemään kokonaan oma minisarja esimerkiksi Thor-hahmosta. 

Vielä ei ole tiedossa milloin Kämpeä pääsee Suvilahdessa 7.-8.9. järjestettävässä tapahtumassa kuulemaan ja näkemään, mutta aikataulut vahvistuvat elokuun aikana.