Rovaniemellä vaeltaa nyt elävä dinosaurus, ainakin uuden Jurassic World -elokuvan mukaan

12.05.2022 14:05 Muropaketin toimitus

Uuden Jurassic World: Dominion -elokuvan sivusto auttaa jäljittämään dinosaurushavaintoja ympäri maailmaa.

Jurassic Park -elokuvasarjan kuudennen elokuvan ensi-ilta lähenee, ja nyt Jurassic World: Dominion -leffan hengessä on avattu uusi sivusto Dino Tracker. Koska elokuvassa dinot ovat levinneet ympäri maailmaa, auttaa hauska sivusto jäljittämään dinosaurushavaintoja eri puolilla maailmaa. Samalla jaetaan neuvoja, kuinka dinoja kohdatessa pitäisi toimia.

Etsimme sivustolta Suomen ja löysimme yhden havainnon: Dino Trackerin mukaan Rovaniemellä on bongattu Brachiosaurus.

Sivustolta löytyy myös lyhyt video suuresta dinosauruksesta kotimaisissa maisemissa, sekä toimintaohjeet, joiden mukaan Brachiosaurus ei ole erityisen vaarallinen. Suoraa linkkiä sivustolta ei voi jakaa, mutta löydät havainnon tiedot kun kirjoitat Finland Dino Trackerin hakupalkkiin.

Suomella on tuuria, sillä paljon vaarallisempia havaintoja raportoidaan muualta maailmasta. Esimerkiksi Perussa on havaittu Carnotaurus ja Tyynellä valtamerellä valtava Mosasaurus, joiden kanssa kukaan ei halua joutua vastatusten.

Dino Trackeria voi seurata myös Twitterissä. Jurassic World: Dominion saa ensi-iltansa 8. kesäkuuta.

LUE MYÖS: Haastattelu Uudessa Jurassic World -elokuvassa dinosaurukset valloittavat maailman – Nyt biologi Maija Karala kertoi, miksi niin ei voisi oikeasti tapahtua