Ruotsissa tehtiin vuonna 2008 viiden tähden vampyyrielokuva – Nyt sen voi katsoa Suomessakin suoratoistona

01.07.2021 10:50 | Muropaketin toimitus

John Ajvide Lindqvistin erinomaisesta Ystävät hämärän jälkeen -romaanista tehtiin erinomainen elokuva Ruotsissa vuonna 2008. Romaanin nimeä kantavaa filmatisointia ei ole tähän päivään mennessä Suomen suoratoistopalveluista löytynyt, mutta nyt Elisa Viihde Viaplay on korjannut tilanteen.

Ystävät hämärän jälkeen (Låt den rätte komma in) on tarinaltaan lähdemateriaalille uskollinen, joskin tiettyjä romaanin elementtejä on siloiteltu ja siivottu pois. Synopsis kuuluu seuraavasti:

”12-vuotias, koulukiusattu Oskar asuu Blackebergissä, Tukholmassa 1980-luvun alussa. Hän tapaa samanikäisen tytön, Elin, joka on juuri muuttanut Oskarin naapuriin vanhan miehen, Håkanin, kanssa. Kaupunginosassa on samoihin aikoihin alkanut tapahtua verisiä murhia. Ystävystyttyään Elin kanssa paremmin Oskar saa tietää Elin olevan vampyyri, jolle Håkan kerää verta murhaamalla.”

Ystävät hämärän jälkeen on katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta palvelun kuukausimaksua vastaan. Elokuvasta löytyy myös vuokraversio useammasta verkon vuokraamosta, jos kuukausimaksujen pulittaminen ei kiinnosta. Matt Reevesin ihan kelpoa jenkkiversiota Let Me In (2010) ei Suomessa suoratoistona löydy.