”Minä vihaan formuloita ja paskafirmojen paskasponsseja”, tunnusti elokuvakriitikko – Mutta sitten löytyi F1-leffa, joka olikin hyvä, ja nyt sen voi katsoa Viaplaysta

23.09.2020 08:28 | Muropaketin toimitus

Hollywoodin menestysohjaaja Ron Howard teki vuonna 2013 onnistuneen F1-elokuvan Rush, joka rankattiin Muropaketissa peräti neljän tähden arvoiseksi viihteeksi.

Vuosien saatossa Chris Hemsworthin ja Daniel Brühlin tähdittämä Rush tuntuu painuneen jo monen mielestä, mutta nyt muistia voi virkistää avaamalla Viaplayn elokuvakirjaston, jonne Rush hiljattain on lisätty.

Formula 1 -kisojen kulta-ajalle, 1970-luvulle, sijoittuva Rush kertoo legendaarisen taisteluparin – James Huntin ja Niki Laudan – uskomattoman tositarinan. James Hunt (Chris Hemsworth) oli komea brittiplayboy, itävaltalainen Niki Lauda (Daniel Brühl) kurinalainen perfektionisti. Miesten yhteenotot kilparadoilla alleviivasivat heidän persoonallisuuksiensa vastakkaisuutta. Rush seuraa Huntia ja Laudaa niin radalla kuin sen ulkopuolella. Fyysisen ja psyykkisen sietokykynsä äärirajoilla miehet tavoittelivat huippusuorituksia – ja maailmanmestaruutta.

Muropaketin arvion Rushista löydät täältä:

Arvostelu: Formulaelokuva Rush on viihdettä joka ei aliarvioi katsojiaan

Jos et koko tekstiä jaksa lukea, tässä siitä ehkä olennaisin kappale:

Vaikka se ei lukijaa kiinnostaisi paskan vertaa, niin kerrottakoon tässä, että minä vihaan formuloita. Yli kaiken. Autojen ääntä, huutavaa selostajaa, järjetöntä rahan tuhlausta ja paskafirmojen paskasponsseja. Kaiken lisäksi kilpailut ovat vielä tylsää katsottavaa. Rush on aiheestaan huolimatta viihdyttävä, jännittävä, koskettava ja hauska elokuva. Melkoinen suoritus.

Muropaketin uusimmat