Uusimmat

Russell Crowe selitti, miksi 10 Oscar-ehdokkuutta kerännyt elokuva ei koskaan saanut jatko-osaa

Kuva: © Pedro Marroquin / Unsplash

17.06.2024 10:12 Muropaketin toimitus

Peter Weirin ohjaama Master and Commander: Maailman laidalla oli vuoden 2003 kehutuimpia elokuvia, mutta jatko-osaa se ei ei koskaan saanut.

Master and Commander tehtiin 150 miljoonan dollarin budjetilla, mutta sen lipunmyynti nousi vain vähän yli 211 miljoonan dollarin. Elokuvaa tähdittänyt Russell Crowe onkin nyt nimennyt juuri vaatimattoman taloudellisen menestyksen nostaneen jatko-osan tien pystyyn.

”Puhuimme jatko-osasta paljon vähän aikaa, mutta olen nyt kuullut tv-sarjaversiosta, joskin voin olla tässä asiassa ihan väärässä”, Crowe totesi GQ-lehden tuoreella videolla.

”Hassu juttu on, että Master and Commander sai jotain 10 Oscar-ehdokkuutta ja maailmalla se pärjäsi hyvin. Amerikassa se ei kuitenkaan yltänyt tietylle tasolle, ja niihin aikoihin menestys USA:n markkinoilla vaikutti näihin päätöksiin ratkaisevasti.”

Russell Crowen mukaan Master and Commander otti osumaa myös siitä, että Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003) julkaistiin vain vähän ennen sitä. Komediaseikkailun jälkeen suuri yleisö ei ehkä ihan virittäytynyt isosta laivasta kertovaan historialliseen draamaan.

Master and Commander löytyy suoratoistona Disney+:sta.

Elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Lucky” Jack Aubreyn (Russell Crowe) komentama laiva joutuu ylivoimaisen vihollisen yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Huolimatta aluksen kärsimistä vahingoista ja useista loukkaantuneista miehistön jäsenistä, Aubrey nostaa purjeet ja lähtee riskialttiiseen ja jännittävään takaa-ajoon pysäyttääkseen vastustajansa. Tehtävä voi muuttaa kansakunnan kohtalon – tai tuhota Aubreyn miehistöineen.