Uusimmat

”Saimme siitä niin paljon paskaa niskaamme” – 90-luvun viimeisestä Bond-tunnarista tuli fanisuosikki, mutta aluksi tilanne oli ihan eri

25.10.2022 08:56 Muropaketin toimitus

Garbage

Garbage-yhtye teki tunnuskappaleen vuoden 1999 Bond-elokuvaan Kun maailma ei riitä (The World Is Not Enough).

Muistattehan:

Garbage julkaisee kuluvan viikon perjantaina uuden kokoelma-albumin, ja sen merkeissä NME:lle annetussa haastattelussa yhtyeen laulaja Shirley Manson on muistellut myös 23 vuoden takaista singlejulkaisua:

”Jokainen Bond-tunnarin tekijä saa aina paskaa niskaansa. Niin kävi meille ja niin kävi meidän jälkeemme. Ainoa joka päästettiin helpolla oli Billie Eilish. Sam Smith raadeltiin, Adele raadeltiin, meidät raadeltiin. Se nyt vain kuuluu kuvioon.”

Erikoista kyllä, nykyään The World Is Not Enooughiin suhtaudutaan hyvin eri tavalla kuin julkaisun aikoihin.

”Kun aikaa kuluu, ihmiset unohtavat haluavansa vihata. Sitten laulu seisookin omilla jaloillaan ja yhtäkkiä olemmekin olleet parhaiden Bond-laulujen kärkikymmenikössä. Se on hupaisaa”.

Vaikka vastaanotto oli ylikorostuneen kriittinen, ei Shirley Manson kadu missään määrin Bond-laulun tekemistä.

”Rakastan siihen liittyvää draamaa, se huvittaa minua. Ja on ainutlaatuista päästä olemaan osa yhtä elokuvahistorian menestyneintä ja pidintä elokuvasarjaa. Tähän mennessä Bond-tunnareita on nauhoitettu vain tuollaiset 25 kappaletta. Vielä 25 vuotta myöhemminkin on kutkuttavaa olla osa niin pientä ryhmää”.