Sarjamurhaajaklassikko Uhrilampaat palaa Finnkinon teattereihin yhden illan ajaksi

13.02.2018 09:01 | Muropaketin toimitus

Uhrilampaat

Kaikkien aikojen merkittävimpiin sarjamurhaajaelokuviin lukeutuva Uhrilampaat (Silence of the Lambs) palaa yhden illan ajaksi Finnkinon elokuvateatterien ohjelmistoon.

Jonathan Demmen vuonna 1991 ohjaama Uhrilampaat esitetään kaikilla Finnkinon paikkakunnilla (ei siis jokaisessa teatterissa) keskiviikkona 21. helmikuuta kello 20.00. Liput ovat jo saapuneet myyntiin.

Pari tuntia kestävä elokuva ei sisällä lainkaan tekstitystä. Ikäraja saliin pääsylle on 16 vuotta.

Jodie Fosterin, Anthony Hopkinsin, Scott Glennin, Anthony Healdin ja Frankie Faisonin tähdittämän elokuvan sangen lennokas juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Buffalo Billinä tunnettu psykopaatti kidnappaa ja murhaa nuoria naisia ympäri Yhdysvaltain keskilänttä. Vakuuttuneena teoriasta ’ymmärtääkseen jotakuta on oltava sitä itse’, FBI lähettää agentti Clarice Starlingin (Foster) haastattelemaan mielipuolista vankia saadakseen psykologista taustatietoa ja johtolankoja sarjamurhaajasta. Haastateltava on psykiatri Tri. Hannibal Lecter (Hopkins), yliälykäs, murhanhimoinen ihmissyöjä, joka suostuu yhteistyöhön vain, jos Starling tyydyttää hänen sairaalloisen uteliaisuutensa kertomalla yksityiskohtia omasta, sekavasta elämäntilanteestaan. Tämä kieroutunut suhde pakottaa Starlingin kohtaamaan omat sisäiset demoninsa, ja hän joutuu kasvotusten mielipuolisen katalan murhaajan ja pahan ruumiillistuman kanssa, joka on niin voimakas, ettei Clarice ehkä uskalla tai jaksa pysäyttää tätä! Kammottava, oudon eroottinen ja intiimi… tämä kauhistuttava trilleri on sähköistävä jännitysjumppa!”

Vuoden 1992 Oscar-gaalassa Uhrilampaat keräsi kaikkiaan viisi pystiä. Demmen elokuva palkittiin muun muassa parhaasta ohjauksesta ja parhaana elokuvana.