Se-kauhuelokuvasta järjestettiin oma näytös pelleille – tältä paikan päällä näytti

13.09.2017 12:51 | Muropaketin toimitus

Viime viikonloppuna ensi-iltansa saanut Se-elokuva on ylläpitänyt viime vuonna globaalisti levinnyttä kauhupelleilmiötä. Yhdysvalloissa otettiin Stephen Kingin romaanin filmatisoinnista kaikki ilo irti järjestämällä erikoisnäytös pelkille pelleille.

Teksasilaisessa Alamo Drafthouse -elokuvateatterissa järjestetty Se-näytös oli vaikuttava näky. Kiitos sosiaalisen median, paikan päältä on saatu kuvia myös muun maailman pällisteltäväksi.

Andrés Muschiettin ohjaama Se keräsi avausviikonloppunaan hulppeat 179 miljoonaa dollaria. Jatko-osaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu, mutta se on enää vain ajan kysymys.

Muropaketin arvostelussa Se-keräsi kiitosta seuraavien sanojen muodossa:

”Pääosanesittäjien kemiat toimivat ja junnut suoriutuvat rooleistaan hyvin, vaikka melkein jokainen hahmoista on tahallisesti kasarinörttikarikatyyri. Yksi on läski, toinen bakteerikammoinen luulosairas, tytöllä on syyttä lutkan maine, ja kyllä, mukana on myös pakollinen tummaihoinen hahmo. Tällaisina kaverukset on muistaakseni kuvattu kirjassakin, mutta heidän esittämisensä vuonna 2017 näin yksiulotteisina ei ole muuta kuin kumarrus 1980-luvun leffojen perinteisille hahmoille. Pian pennut alkavat kaikki nähdä Pennywise-pellen, muodonmuuttajan joka elää pelosta, sieppaamalla ja tappamalla lapsia.”

Koko arvio täällä:

Stephen Kingin Se-elokuva pellenperkeleineen on yllättävän onnistunutta kauhua