“Se ylistää miestä, joka raiskasi lapsia” – Kohutun HBO-dokumentin ohjaaja tuomitsi tulevan Michael Jackson -elokuvan

07.02.2023 09:46 Muropaketin toimitus

Antoine Fuquan ohjaama Michael Jackson -biopic kerää kritiikkiä.

Vuoden 2019 Leaving Neverland -dokumentin ohjaaja Dan Reed kritisoi The Guardianiin kirjoittamassaan jutussa tulevaa Michael Jackson -elämäkertaelokuvaa, jonka ohjaa Antoine Fuqua. Michael-nimisen leffan nimikkoroolin näyttelee edesmenneen Jacksonin veljenpoika Jaafar Jackson. Tuottajina toimii Jacksonin perikunta.

Reedin mukaan tuleva biopic ylistää miestä, joka raiskasi lapsia. Ohjaaja ihmettelee miksi Jacksonista kertovan elokuvan kohdalla ei tartuta hänen tekoihinsa.

”Kukaan ei puhu elokuvan canceloinnista, vaikka tässä tapauksessa se olisi oikeutettua. Haluan kysyä elokuvan tekijöiltä, että miten he aikovat käsitellä lukuisia kertoja, jolloin aikuisen mies nukkui lasten kanssa samassa sängyssä?”

”Elokuvan viesti vaikuttaa olevan se, että jos pedofiili on tarpeeksi rikas ja suosittu, niin yhteiskunta antaa hänelle anteeksi.”

Reedin HBO:n esittämä Leaving Neverland -dokumentti keskittyi Wade Robsoniin ja James Safechuckiin, joiden mukaan Jackson käytti heitä seksuaalisesti hyväkseen heidän olleessaan lapsia.