UUSIMMAT

Sean Connery ja Harrison Ford esittivät Indiana Jonesissa isää ja poikaa – Oikeasti näyttelijöillä oli ikäeroa huomattavasti vähemmän

10.01.2022 05:05 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää maanantain elokuvana Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -klassikon vuodelta 1989.

Indiana Jones -elokuvasarjan Oscar-palkittu kolmas osa esittelee katsojille seikkailija-arkeologin isän; Indiana Jones ryhtyy tutkimaan isänsä salaperäistä katoamista, joka on tapahtunut tämän jäljittäessä myyttistä Graalin maljaa…

Steven Spielbergin ohjaaman seikkailuelokuvan pääosissa nähdään Harrison Ford ja Sean Connery. Muita avainhahmoja tulkitsevat Denholm Elliott, Alison Doody, John Rhys-Davies ja River Phoenix.

Vaikka Connery ja Ford esittävät Viimeisessä ristiretkessä isää ja poikaa, oli näyttelijöiden ikäero todellisuudessa vain 12 vuotta. Vuonna 2020 kuollut Connery syntyi elokuussa 1930, ja Ford puolestaan heinäkuussa 1942. Näyttelijät onnistuivat kuitenkin rakentamaan yhteiset kohtauksensa niin, ettei ikäero häirinnyt katsojia elokuvan äärellä – ja Conneryn valkea parta varmasti auttoi asiaa myös.

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki alkaa Nelosella kello 21.00. Elokuvan voi katsoa myös HBO Maxista, Elisa Viihde Viaplaysta, Ruudusta ja Paramount+:sta.