Uusimmat

Season Film Festival käynnistyy huomenna – Tässä kolme kiinnostavaa tärppiä ohjelmistosta

04.04.2018 21:00 Tuukka Hämäläinen

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin sisartapahtuma Season Film Festival järjestetään tällä viikolla Helsingissä. Valitsimme festivaalin ohjelmistosta kolme elokuvaa, joita ei kannata missata.

Season Film Festival, eli entinen Artisokka-festivaali, valtaa huomisesta alkaen Helginin Kinopalatsin ja Maximin elokuvateatterit. Kuudetta kertaa uudella nimellään järjestettävä festivaali tuo valkokankaille 15 pitkää elokuvaa, joista suurinta osaa ei nähdä teattereissa festivaalin ulkopuolella.

Valitsimme Seasonin ohjelmistosta kolme kiinnostavaa tärppiä, jotka esittelemme alla.

1) Battle of the Sexes

Tositapahtumiin perustuva, Emma Stonen ja Steve Carellin tähdittämä Battle of the Sexes on draamakomedia historiallisesta tennisottelusta, joka oli kaikkea muuta kuin tavanomainen pallopeli. Vuonna 1973 järjestettyä tennisottelua kutsuttiin ”sukupuolten taistoksi”, koska vastakkain olivat tasa-arvoaktivisti ja tenniksen maailmanmestari Billie Jean King sekä vanhoillinen sovinistipelaaja Bobby Riggs, jonka idea koko ottelu oli.

Battle of the Sexes on saanut kriitikoilta erittäin lämpimän vastaanoton, ja Oscar-palkitun Emma Stonen roolisuoritusta on kehuttu jopa hänen uransa parhaaksi. Elokuvan takaa löytyy Little Miss Sunshine -läpimurtoelokuvastaan (2006) tunnettu ohjaajapariskunta Jonathan Dayton ja Valerie Faris.

Katso elokuvan esittely ja näytösajat Season Film Festivalin sivuilta. Alta näet elokuvan trailerin.

2) Professor Marston and the Wonder Women

Siinä missä viime vuotinen Wonder Woman oli ”ihan jees” supersankarielokuva, joka avarsi jonkin verran genren uurtuneita kuvioita, on legendaarisen sarjakuvasankarin synnystä kertova Professor Marston and the Wonder Women oikeasti todella hyvä elokuva. Lisäksi sen tarina pistää nykyisilläkin konservatiiveilla sukat pyörimään jaloissa, vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuosikymmenten taakse.

Elokuva kertoo Wonder Womanin luojasta, psykologi William Moulton Marstonista (Luke Evans), ja tämän kahdesta elämänkumppanista. Marston ja hänen vaimonsa Elizabeth Marston (Rebecca Hall) kohtasivat nimittäin 1920-luvun lopulla yliopistossa Olive Byrnen (Bella Heathcote), ja kolmikon välille syntyi vuosia kestänyt polyamorinen suhde.

Angela Robinsonin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva kertoo heidän tarinansa ja paljastaa, kuinka todelliset tapahtumat inspiroivat likimain kaikki alkuperäisen Wonder Woman -sarjakuvan keskeiset elementit lassosta lähtien. Tarina itsessään on jo kiehtova, mutta kaiken lisäksi Robinsonin elokuva on hauskaa, ajatuksia herättävää ja koskettavaa laatudraamaa.

Jos tämä elokuva tuntuu astuvan varpaillesi, kannattaa pysähtyä miettimään miksi.

Katso elokuvan esittely ja näytösajat Season Film Festivalin sivuilta. Alta näet elokuvan trailerin.

3) Jupiter’s Moon

Cannesin elokuvajuhlien pääsarjassa kilpailleella Jupiter’s Moonilla on niin hyvät lähtökohdat, että sitä kehtaa suositella näkemättäkin. Ensinnäkin, elokuvaa on verrattu niin Steven Spielbergin ja Christopher Nolanin kuin Alfonso Cuaróninkin tuotantoon. Toiseksikin, asialla on yhden viime vuosien upeimmista elokuvista, White Godin (2014) ohjaaja Kornél Mundruczó.

Jupiter’s Moon kertoo nuoresta syyrialaisesta pakolaisesta Aryanista, joka yrittää päästä isänsä kanssa Serbiasta Unkariin. Rajaa ylitäessä nuorta poikaa ammutaan, mutta tämän seuraukset ovat melko yllättävät, kuten alla oleva trailerikin paljastaa.

Esimerkiksi The Guardianin kriitikko on kuvaillut Jupiter’s Moonia ”kunnianhimoiseksi ja nautittavaksi scifi-kokeiluksi”. Voiko tällä reseptillä mennä metsään?

Katso elokuvan esittely ja näytösajat Season Film Festivalin sivuilta. Alta näet elokuvan trailerin.

Season Film Festival käynnistyy huomenna torstaina, 5. huhtikuuta, ja päättyy sunnuntaina 8. huhtikuuta. Koko ohjelmiston ja lipunmyynnin löydät festivaalin nettisivuilta.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat