”Seksikkäitä mimmejä ja isoja aseita” – Naisvihastakin syytetty toimintaleffa nyt Suomessa suoratoistona

06.12.2021 08:04 | Muropaketin toimitus

Zack Snyderin vuonna 2011 ohjaamaa Sucker Punch -elokuvaa ei ole Suomessa näkynyt suoratoistossa hyvään aikaan, mutta tänään se on lisätty Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan.

Sucker Punch on ”matka nuoren tytön mielikuvitusmaailmaan, jonne hän pakenee synkkää todellisuutta. Vapautuessaan ajan ja paikan kahleista hän voi matkata mielessään minne tahansa. Hänen seikkailuissaan todellisen ja kuvitelman välinen raja on vain veteen piirretty viiva.”

Käytännössä Sucker Punch on ”seksikkäitä mimmejä, isoja aseita ja todella vähän järkeä”.

Elokuvassa on muutama ihan toimiva toimintakohtaus, mutta kyseessä on kaikin tavoin kertakäyttöviihdettä, joka ei pysyvää muistijälkeä jätä.

Muropaketin arviossa Sucker Punchista todettiin muun muassa näin:

”Zack Snyderin ideaan pohjautuvassa elokuvassa olisi aineksia vaikka kuinka hienoon roskarainaan, mutta kaikki kaatuu umpityperään ja naisvihastakin syytettyyn kehyskertomukseen, eivätkä kaavamaiset naishahmot (Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens ja Jamie Chung) kuin pahenna asiaa. Koko Sucker Punchin toimivuus on pedattu verkkosukkahousujen, tiukasti yhteen painettujen rintojen ja minihameiden varaan, mutta edes ne eivät herätä minkäänlaisia tuntemuksia näiden kylmien kalkkunoiden päällä. Viimeistään siitä tietää, että elokuva on pahassa pulassa.”

Suuri yleisö ei Sucker Punchista innostunut: 82 miljoonan dollarin budjetilla tehty leffa keräsi vain 89,8 lipunmyynnin maailmanlaajuisesti.

Kuluvan vuoden keväällä Sucker Punchin tähdet virittelivät ilmoille ajatusta uudesta elokuvasta, mutta asiasta ei tainnut juuri kukaan muu innostua:

Kuva: Tältä Emily Browning ja muut Sucker Punch -tähdet näyttävät nykyään – “Tehdään hei esiosa vuoden 2011 elokuvalle”

Muropaketin uusimmat