Seuraavassa Bond-elokuvassa ei panna naisia halvalla

03.06.2019 06:00 | Muropaketin toimitus

Naiset ovat perinteisesti olleet James Bond -elokuvissa mukana lähinnä kellistettäväksi. 2000-luvun mittaan tilanne on kuitenkin muuttunut, ja samalla linjalla jatkaa myös ensi keväänä ensi-iltansa saava ”Bond 25”.

Näyttelijä-käsikirjoittaja-tuottaja Phoebe Waller-Bridge pestattiin hiljattain hiomaan työnimellä Bond 25 kulkevan elokuvan käsikirjoitusta. Deadline-sivuston haastattelussa Waller-Bridge on kertonut, että vaikka James Bond ei välttämättä kohtele naisia kunnolla, Bond 25 tulee tekemään niin.

”On käyty paljon keskustelua siitä onko Bond-elokuvasarja enää relevantti sen takia, millainen Bond on ja miten hän kohtelee naisia. Mielestäni se on ihan paskaa. Mielestäni Bond on todellakin relevantti nyt. Elokuvasarjan on vain kasvettava ja kehityttyvä. On tärkeää että elokuvassamme kohdellaan naisia kunnolla. Bondin ei kuitenkaan tarvitse kohdella naisia kunnolla. Hänen tarvitsee vain olla uskollinen sille, millainen hahmo on”, Phoene Waller-Bridge linjasi.

Huhtikuussa 2020 ensi-iltansa saavan Bond 25:n ohjaa Cary Fukunaga. Daniel Carig jatkaa Bondin roolissa, ja muita avainhahmoja esittävät Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Ana de Armas ja Rami Malek.