”Sielunsa myynyt pullamössö!” – Tänään tv:ssä: Scarlett Johanssonin ehkä huonoin elokuva

04.02.2021 09:55 | Muropaketin toimitus

Scarlett Johanssonin ura on ollut aikamoista vuoristorataa. Tänään Suomen tv:ssä nähdään näyttelijän uran kehnoimpiin tekeleisiin lukeutuva Ghost in the Shell, jota voi kiitellä oikeastaan vain visuaalisuudestaan, ja sehän on harvoin hyvän elokuvan merkki se.

Nelosella kello 21.00 alkava Ghost in the Shell (2017) on ”Shirow Masamunen sarjakuvaan perustuva tieteisjännäri ihmisen aivoilla varustetusta cyborgista, joka yrittää löytää hakkerin, joka tekee palvelusroboteista tappajia. Samalla hän altistuu itse vaaralliselle koodille, minkä seurauksena hän alkaa nähdä välähdyksiä entisestä elämästään ihmisenä ja alkaa epäröidä, kenen puolella hänen pitäisi olla”.

Scarlett Johanssonin lisäksi Rupert Sandersin ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Pilou Asbæk, Takeshi Kitano, Juliette Binoche ja Michael Pitt.

Muropaketin arviossa Aki Lehti antoi Ghost in the Shellille täystyrmäyksen:

”Ohjaaja Sanders näyttää suoraan animesta napattuja kohtauksia, tarkoituksenaan vain miellyttää sen faneja. Upealtahan nekin näyttävät, kuten melkein kaikki muukin, mutta reilun puolentoista tunnin aikana alkaa silti haukotuttaa. Vaikka Ghost in the Shell ei olisi lainkaan tuttu, niin valtavirran Hollywood-versiona se on aivan liian ennalta-arvattava ja tuttua kaavaa noudattava rymistely. Toiminnan seasta löytyy myös kauneutta, mutta lopputulos näyttää lähinnä siltä kuin se olisi tarkoitettu demoksi, pyörimään kodinkoneliikkeen paraatipaikalle aseteltuun uusimpaan jättimäiseen 4K-telkkariin.”

Tähtiä irtosi kaksi.

Arvostelu: Scarlett Johanssonin Ghost in the Shell on sielunsa hukannut pullamössö

Unohtakaa koko leffa ja katsokaa ennemmin vaikka vuoden 1995 animeklassikko Ghost in the Shell – Aaveääni tai Westworldia HBO Nordicilta!