Uusimmat

Simpsoneiden luojan mielestä tummaihoisia hahmoja voivat näytellä muutkin kuin tummaihoiset – ”En ole koskaan nähnyt siinä ongelmaa”

25.02.2021 11:48 Muropaketin toimitus

Tiistaina kerrottiin Simpsoneissa yli 30 vuotta seikkailleen Julius Hibbertin ääninäyttelijän vaihtuvan. Harry Shearerin sijaan tummaihoista lääkäriä esittää jatkossa yhtäläisesti tummaihoinen Kevin Michael Richardson.

Simpsoneiden klassikkohahmon näyttelijä vaihtui rasismikohun seurauksen – Harry Shearer astuu syrjään vuosikymmenien työn jälkeen

Hibbertin ääninäyttelijän vaihtaminen ihonvärin takia on odotetusti nostanut tunteita pintaan, ja argumentteja on esitetty puolesta ja vastaan.

Simpsoneiden isä Matt Groening ei BBC:lle antamassaan haastattelussa tunnista, miksi on niin iso ongelma, että valkoihoiset esittävät tummaihoisia hahmoja tai toisin päin.

”Ajat muuttuvat, mutta minulle ei ollut mikään ongelma se, miten olemme asiat aikaisemmin tehneet. Kaikki näyttelijämme esittävät useita eri hahmoja; tarkoituksena ei ollut ikinä rajata mitään hahmoja silloin pois”, Groening kuittasi.

Samassa yhteydessä Matt Groening kuitenkin huomautti, että rasismin kitkemiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen ja mitä monimuotoisempia hahmoja ja tekijöitä viihdealalla on, sen parempi.

Koko haastattelun voi lukea täältä:

The Simpsons creator Matt Groening on equality, memes and monorails