Simpsonit-sarjaan historiallinen muutos: Valkoihoiset näyttelijät eivät enää esitä tummaihoisia hahmoja – Myös Family Guyssa vaihtuu ääninäyttelijä 20 vuoden jälkeen

29.06.2020 07:38 Muropaketin toimitus

Simpsoneita on syytetty rasismista jo vuosia intialaissyntyisen kauppias Apu Nahasapeemapetilonin ja muutaman sivuhahmon takia. Nyt animaatioklassikko pyrkii karistamaan taakkaa harteiltaan tekemällä dramaattisen muutoksen näyttelijäkaartiinsa.

Jatkossa valkoihoiset ääninäyttelijät eivät enää esitä Simpsoneissa etummaihoisia hahmoja, tiedotettiin virallisesti perjantaina Comicbookmovien mukaan. Linjanvedon ajatuksena on, että vaikkapa Homerin kaveri Carlin rooli kuuluu tasa-arvon nimissä jatkossa  tummaihoiselle näyttelijälle.

Apun, poliisipäällikkö Wiggumin, tohtori Nickin ja lukemattomien muiden hahmojen ääninäyttelijänä tunnettu Hank Azaria kommentoi asiaa Instagramissa vuolaasti ja antoi siunauksensa sarjan uudistukselle.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Hank Azaria (@hankazaria) jakama julkaisu

Myös Simpsoneiden ”kilpailija” Family Guy on päättänyt laittaa yhden keskeisen hahmon näyttelijän vaihtoon.

Mike Henry ei enää jatkossa esitä Cleveland Brownia, vaan hahmolle etsitään uusi ääninäyttelijä, jonka ihonväri on sama kuin hahmollakin.