Sisu-tähti Jorma Tommila paljasti, miten Suomen sotaveteraanit auttoivat toimintaelokuvan tekemisessä

28.01.2023 08:19 Muropaketin toimitus

Sisu

Jalmari Helanderin kanssa jo 90-luvun lopulta asti työskennellyt Jorma Tommila esittää pääosaa eilen elokuvateattereihin saapuneessa Sisu-elokuvassa.

Kuten Muropaketin arviossa todettiin, ”Jorma Tommila varastaa Sisussa show’n, eikä anna sitä takaisin”.

Mutta miten yli 60-vuotias konkari valmistautui toimintarooliinsa?

Näin Tommila vastasi haastattelussamme:

”Pohja [Aatami Korvelle] löytyi niistä ihmisistä, jotka olivat olleet sodassa. Muistan lapsuudesta syrjäänvetäytyvät ja hiljaiset äijät. Isäni oli myös sodassa, mutta hänestä en muista juuri mitään. Isä kuoli kun olin neljävuotias. Hän ei haavoittunut, mutta sairastui nuorena miehenä sodassa ja kuoli myöhemmin komplikaatioihin. Minua perheen nuorimpana koetettiin varjella näiltä asioilta, niistä ei puhuttu.”

”Lapsuusmuistojeni sodankäyneistä miehistä minulle tuli heti mieleen heidän kouransa. Suonikkaat ja vahvat kädet, kunnon kelopuun rungot. Aloin luonnollisesti ensimmäisenä treenata käsiäni, jotta saisin niihin tuntumaa. Sitä kautta ryhdyin rasittamaan koko kehoani. Eletyn elämän piti näkyä. Treenasin puoli vuotta käyden salilla ja uimassa. Pitkä kesäloma meni mökillä halkoja hakaten. Sain Aatamin näyttämään siltä, että hän on ollut lapion varressa ja valmis räjähtämään tarvittaessa.”

Koko haastattelun voi lukea täältä:

Haastattelu | Jorma Tommilasta, 63, tuli Sisu-elokuvan toimintatähti halkoja hakkaamalla ja sotaveteraanien kouria muistelemalla

Jorma Tommilan lisäksi olemme jututtaneet Sisun tiimoilta myös ohjaaja Jalmari Helanderia:

Haastattelu | Sisun tekeminen pelotti ohjaaja Jalmari Helanderia ihan saatanasti