Sonic the Hedgehog -elokuvasta ennustetaan floppia

15.05.2019 09:35 | Muropaketin toimitus

Detective Pikachu tekee hyvää tulosta lippuluukuilla, mutta Sonic the Hedgehog ei tähän pysty, ennustavat analyytikot.

Syksyllä ensi-iltansa saava Sonic the Hedgehog -elokuva on tähän mennessä herättänyt lähinnä negatiivisia reaktioita, ja fanien lisäksi myöskään elokuva-alan asiantuntijat eivät usko leffan mahdollisuuksiin.

Fortunen tuoreessa artikkelissa kaksi analyytikkoa ennustelee, ettei Segan sinisestä pikasiilistä ole valloittamaan elokuvayleisöjä. Keskeinen ongelma on heidän mukaansa, että Sonic muistuttaa lähtökohtaisesti yleisöjä kaikista huonoista videopelielokuvista, eivätkä tekijät ole ymmärtäneet Sonicia tai tämän fanikuntaa.

”Menestyäkseen on otettava mallia Marvelista ja tyydytettävä hardcore-faneja”, toteaa analyytikko Jeff Bock. ”Ei vaikuta siltä, että Sonicin tekijät todella ymmärtäisivät tai rakastaisivat lähdemateriaalia.”

Artikkelissa BoxOfficeGuru-sivuston Gitesh Pandya selittää myös, miksi Detective Pikachu toimii, mutta Sonicin kohtalo näyttää tuhoontuomitulta.

”Näyttää siltä, että tekijät kertovat tarinan Pokémonin maailmassa, sen sijaan, että ottaisivat pelin rakenteen ja käyttäsivät sitä kahden tunnin elokuvaan”, Pandya selittää.

Totuus selviää syksyllä, kun Sonic the Hedgehog saa ensi-iltansa. Elokuva tulee teattereihin myös Suomessa, ja ensi-iltapäiväksi on merkitty 22. marraskuuta.

Muropaketin uusimmat