Sotaveteraanit näkevät Tuntematon sotilas -elokuvan ilmaiseksi – tietyin varauksin kuitenkin

27.10.2017 08:22 | Muropaketin toimitus

Tänään ensi-iltansa saava Tuntematon sotilas tekee kunniaa Suomen sotien veteraaneille lipputiskeillä.

Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017, elokuvalevittäjä SF Studios, koko kotimainen elokuvateatterikenttä, valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio ja Tuntematon sotilas -elokuvan vaikuttavuusohjelmaa tukenut Saastamoisen säätiö tarjoavat Aku Louhimiehen uutuuselokuvan Tuntematon sotilas sotaveteraaneille maksutta.

Etu koskee SF Studiosin tiedotteen mukaan sotiemme mies- ja naisveteraaneja. Edun saa esittämällä elokuvateatterin lippukassalla tammenlehvätunnuksen tai virallisen henkilökortin, josta ilmenee veteraanistatus. Saattajien sisäänpääsyn osalta teatterit noudattavat omia, elokuvateatterikohtaisia ohjeistuksiaan.

Mihin tahansa näytöksiin eivät veteraanit kuitenkaan ilmaiseksi pääse. Maksuton sisäänpääsy on myönnetty vain ennen kello 17.00 alkaviin päivänäytöksiin maanantaista torstaihin sinä aikana, kun Tuntematon sotilas on elokuvateattereiden ohjelmistossa.

Muropaketin arvostelussa Tuntematon sotilas sai kiitosta, mutta mestariteokseksi ei Louhimiehen elokuvaa nimetty.

”Tuntematon näyttää komealta, modernilta sotaelokuvalta. Erikseen on pakko mainita kuvaaja Mika Orasmaa, joka löytää vaihtuvien vuodenaikojen keskeltä niin pienen ihmisen kuin spektaakkelinkin. Miehen kuvaamana realistiset räjähdykset, erikoistehosteet ja sotilaiden pelko ja epätoivo kauniiden maisemien keskellä ovat aivan samaa tasoa kuin vähintään kymmenen kertaa kalliimpien Hollywood-tuotantojen.”

Lue koko arvio täältä:

Tuore Tuntematon sotilas on elokuvaversioista paras

Muropaketin uusimmat