Uusimmat

Spede Pasasen klassikkoelokuvasta tehtiin uusi versio – Aku Hirviniemi astuu Vesa-Matti Loirin rooliin

23.06.2022 09:10 Muropaketin toimitus

Hirttämättömät

Spede Pasasen klassisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta (1971) on tehty uusi versio. Elokuva on Andrei Alénin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee yhtä Hirttämättömien päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

”Olen teinistä saakka haaveillut, että tekisin joskus Hirttämättömät-elokuvasta oman versioni. Olen hyvin kiitollinen, että olemme saaneet nyt mahdollisuuden toteuttaa tämän haaveen. Olen lapsesta saakka rakastanut alkuperäistä teosta. Halusin kunnioittavasti kehittää elokuvan maailmaa ja syventää henkilöitä kuitenkaan unohtamatta Pertti Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Simo Salmisen luomaa hulvatonta
tunnelmaa ja huoletonta kerrontaa”, kertoo ohjaaja Andrei Alén Hirttämättömien tiedotteessa.

”Elokuvan maailma on mielenkiintoinen ja aidolla tavalla ’vinksallaan’. Olemme leikitelleet Andrein kanssa, että teemme tästä niin omaelämäkerrallisen kuin uskallamme”, Loirin aikoinaan tulkitsemaa Lonely Rideria esittävä Aku Hirviniemi sanoo.

”Hirttämättömät on pähkähullu ja positiivinen koko perheen komedia. Alkuperäinen elokuva on mustavalkoinen, mutta tämä versio on värikäs ja äänekäs. Uusi Hirttämättömät on elokuva, joka täytyy ehdottomasti nähdä valkokankaalta”, kommentoi elokuvaa puolestaan tuottaja Aku Louhimies.

Hirttämättömät saa ensi-iltansa syksyllä 2022. Tarkka päivä ei ole vielä tiedossa.