Spider-Man poistuu Marvel Studiosin elokuvista – vai poistuuko? Tästä on nyt kyse Sonyn ja Disneyn keittämässä sopassa

21.08.2019 08:24 | Tatu Junni

Marvel Studiosin elokuvissa jo muutaman vuoden Sony Picturesin siunauksella seikkailleen Spider-Manin rooli Marvel Cinematic Universessa on vaakalaudalla.

Deadline-sivusto julkaisi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa artikkelin, jonka mukaan Marvel Studiosin pomo Kevin Feige ei ole enää mukana tuottamassa tulevia Spider-Man-elokuvia. Tähän mennessä Feige on ollut mukana Spider-Man: Homecomingin ja Spider-Man: Far From Homen tekemisessä. Lisäksi osana studioiden välistä yhteistyötä Sony on ”lainannut” Spider-Mania Marvel Studiosin omiin elokuviin (Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame).

Marvelin avustuksella Sony on onnistunut elvyttämään Spider-Man-elokuvasarjan tappiollisen ja parjatun The Amazing Spider-Man 2:n jälkeen. Venomin yllätysmenestys ja Spider-Man: Into the Spider-Versen Oscar-voitto ovat osaltaan vakuuttaneet studion siitä, että Spider-Manissa on vielä runsaasti potentiaalia, ehkä myös ilman Marvel Studiosin apua.

Deadlinen artikkelista oli tulkittavissa, että Kevin Feigen vetäytyminen Spider-Man-elokuvien tekijätiimistä merkitsee samalla Disneyn (Marvelin) ja Sonyn yhteistyön päättymistä. Pieni toivonkipinä jäi jutusta vielä kytemään, mutta valitettavasti tilanne vaikuttaa tällä hetkellä juuri siltä, että loru on tullut loppuun.  The Hollywood Reporter on nimittäin julkaissut Sony Picturesin kannanoton, jonka mukaan studio on perin pettynyt tilanteeseen Marvelin ja Kevin Feigen roolin kanssa. THR:n artikkelista jää olo, ettei Tom Hollandin esittämää supersankaria enää MCU:ssa todellakaan nähdä.

Vaikka studioiden väliset neuvottelut eivät enää jatkuisikaan, uusia Spider-Man-elokuvia on kuitenkin luvassa.

Sonylla on kehitteillä vielä ainakin pari uutta seikkailua Spider-Manin nykyversiolle. Ja mikäli seittisinko tosiaan poistuu MCU:sta, voisi kuvitella Sonyn sitovan hahmon tiukemmin osaksi omaa ”Hämisversumiaan”. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa sitä, että Spider-Man nähtäisiin samassa elokuvassa esimerkiksi Venomin tai pian oman leffansa saavan Morbiuksen kanssa nopeammin kuin mikäli sopimus Disneyn kanssa jatkuu/jatkuisi.

Ja sitten on tietenkin vielä Spider-Manin tv-sarjat, joista uutisoitiin kesällä.

Ovat Disney tai Marvel jatkossa kuvioissa tai ei, lisää Spider-Man-seikkailuja on siis luvassa reippaasti.

Mielenkiintoista tulee olemaan, miten Sony aikoo jatkaa Spider-Manin seikkailuja luontevasti tästä eteenpäin. Sekä Spider-Man: Homecoming että Spider-Man: Far From Home oli sidottu vahvasti osaksi Marvel Studiosin luomaa maailmaa. Jos kaikki maininnat Iron Manista yms. pyyhitään yhtäkkiä pois, tuntuisi tilanne todella oudolta.

Huhujen mukaan Sony Pictures saatetaan jossain vaiheessa myydä uudelle omistajalle. Disney osti jo Foxin elokuvastudion, joten miksei myös Sonya? Tällaiset miljardiluokan kaupat vievät kuitenkin aikaa, eikä Spider-Manin kaltaista franchisea tietenkään jätetä hyllylle seisomaan, vaan studio takoo kun rauta on saatu taas kuumaksi.

Mutta hei, aina on yksi keino ratkaista ongelmat, ja sen Sony on tehnyt jo vuosina 2012 ja 2017:

Rebootataan!