Star Wars: Episode IX:lle löytyi ohjaaja, mutta nyt elokuva myöhästyy puolella vuodella

13.09.2017 07:32 | Muropaketin toimitus | 727

The Force Awakensista tutusta J. J. Abramsista tulee George Lucasin rinnalle toinen henkilö, joka on sekä kirjoittanut että ohjannut useamman kuin yhden Star Wars-leffan.

Lucasfilm on ilmoittanut palkanneensa J. J. Abramsin ohjaamaan sarjassaan yhdeksännen Star Wars -elokuvan. Projekti joutui pieneen pulaan sen jälkeen, kun sitä ohjaamaan palkattu Colin Trevorrow sai lähtöpassit. Lucasfilmin johtaja Kathleen Kennedy kertoo yhtiönsä olevan erittäin tyytyväinen Abramsin aiempaan työhön The Force Awakenin parissa, joten uutta ohjaajaa ei tarvinnut lähteä hakemaan kovin kaukaa.

Abrams kirjoittaa elokuvan Chris Terrion (Justice League, Argo) kanssa, ja sen tuottavat Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Abrams ja tämän Bad Robot tuotantoyhtiö sekä tietenkin Lucasfilm.

Muutosten myötä Episode IX:n ensi-iltaa on siirretty vuoden 2019 keväästä saman vuoden joulukuun 20. päivään.

Seuraava Tähtien sota -leffa nähdään valkokankailla joulukuun 13. päivä, kun Rian Johnsonin (Brick, Looper) ohjaama Star Wars: The Last Jedi saa ensi-iltansa. Se jatkaa Abramsin The Force Awakensin tarinaa siitä mihin se jäi: kivisille kallioille Luke Skywalkerin rustiikkiseen majapaikkaan.