Star Wars -fanit roikkuivat kevyessä hirressä melkein vuoden – nyt piina on vihdoin ohi

16.05.2018 06:38 | Muropaketin toimitus

Kesäkuussa 2017 Han Solon nuoruudesta kertovan Solo: A Star Wars Story -elokuvan alkuperäiset ohjaajat Phil Lord ja Chris Miller saivat potkut, ja tilalle palkattiin Ron Howard. Tämä sai monen fanin vakuuttuneeksi siitä, että elokuvasta tulee katastrofi.

Kuluneen vajaan vuoden aikana pelkoja ovat ruokkineet huhut, joiden mukaan Han Soloa esittävä Alden Ehrenreich olisi roolissaan surkea ja että elokuvasta olisi tulossa hirveä sotku.

Nyt Solo: A Star Wars Storyn ensimmäiset arvostelut on julkaistu kansainvälisissä elokuvamedioissa. Ne osoittavat, että Ron Howard ja Lucasfilm onnistuivat yltämään tavoitteeseensa: Solo on sittenkin hyvä elokuva. Harrison Fordilta roolin perinyt Ehrenreich on hänkin saanut hyvää palautetta suorituksestaan.

Mistään Imperiumin vastaiskun kaltaisesta mestariteoksesta ei ole kyse, mutta elokuvakritiikkejä summaavan Rotten Tomatoesin mukaan peräti 73 % kriitikoista on pitänyt Soloa ”tuoreena”.

Solo: A Star Wars Storylla on useiden kriitikoiden mukaan ongelmansa, mutta se on kauttaaltaan hauska toimintaseikkailu ja onnistunut lisä Star Wars -elokuvien joukkoon. Howardin leffan suurin ongelma tuntuu olevan lähinnä se, ettei sille ole ”tarvetta”.

Suomessa Solo: A Star Wars Story esitetään medioiden edustajille huomenna. Ensi-iltansa elokuva saa keskiviikkona 23. toukokuuta.