UUSIMMAT

Star Wars IX menetti ohjaajansa – Lucasfilm ei kelpuuttanut Colin Trevorrow’n ideoita elokuvaan

06.09.2017 07:37 Muropaketin toimitus

Lucasfilm ilmoitti kesällä lopettavansa yhteistyön Han Solo -elokuvan ohjaajien Chris Millerin ja Phil Lordin kanssa. Nyt Star Wars -yhtiö on saanut taas sukset ristiin yhden ohjaajan kanssa.

Jurassic Worldista tutun Colin Trevorrow’n piti ohjata vuonna 2019 ilmestyvä Star Wars IX, The Force Awakensin vuonna 2015 käynnistämän trilogian päätösosa. Nyt Lucasfilm on kuitenkin ilmoittanut, ettei se aio jatkaa yhteistyötä Trevorrow’n kanssa.

Mikäli viralliseen kannanottoon on luottaminen, ei ohjaajan lähtöön liity sen suurempaa dramatiikkaa.

”Lucasfilm ja Colin Trevorrow ovat yhteistuumin päättäneet lopettaa Star Wars: Episode IX:n tekemisen yhdessä. Colin on ollut mahtava yhteistyökumppani läpi koko kehitysvaiheen, mutta olemme tulleet lopputulokseen, että näkemyksemme projektin suhteen ovat liian erilaiset. Toivomme Colinille kaikkea hyvää ja kerromme elokuvasta lisää pian”, Lucasfilm on ilmoittanut Star Warsin kotisivuilla.

Toisin kuin Han Solon kohdalla, ei Star Wars: Episode IX:n kuvaukset olleet vielä alkaneet, kun ohjaaja pakkasi laukkunsa. Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa, kuka Colin Trevorrow’n korvaa. Yhdeksi ehdokkaaksi on jo ehditty nimetä Rian Johnson, joka on ohjannut joulukuussa ensi-iltansa saavan Star Wars: The Last Jedin.

Muropaketti haastatteli Trevorrow’ta Jurassic Worldin ensi-illan alla pari vuotta sitten. Lue juttu täältä:

Haastattelussa Jurassic World -ohjaaja Colin Trevorrow: ”Tämä elokuva ei pilaa lapsuuttanne”