Star Wars -suosikki SENSUROITU oli mukana Solo-elokuvassa – Näin yllätyshahmo päätyi mukaan elokuvaan

28.05.2018 06:25 | Muropaketin toimitus

Viime viikolla ensi-iltansa saanut Solo: A Star Wars Story yllätti Star Wars -fanit perinpohjaisesti!

Varoitus: Lue eteenpäin vain, jos olet jo nähnyt uusimman Star Wars -elokuvan.

Disneylle ja Lucasfilmille on nostettava hattua.

Vaikka internet on tulvillaan Star Wars -aiheisia huhuja, onnistuivat studiot pitämään salassa Solo: A Star Wars Storyn suurimman yllätyksen.

Puhumme tietenkin Episode I – Phantom Menacesta tutun Darth Maulin yllätysesiintymisestä Solon loppupuolella.

Collider-sivuston julkaisemassa haastattelussa käsikirjoittajat Jonathan ja Lawrence Kasdan paljastivat, miten Darth Maul oikein päätyi mukaan Soloon. Idea tuli alkujaan heiltä, mutta homma hoidettiin niin, että eri tahot saatiin manipuloitua haluamaan tummanpuhuva Sith-konna mukaan tarinaan.

”Koetin ujuttaa Darth Maulia elokuvaan todella pitkään, jopa vuosien ajan. Koetin tehdä sen niin, että Darth Maulin mukanaolo olisi ilmeistä, mutta ei selvästi alleviivattua, jotta käsikirjoituksen lukeneet kuvittelisivat Darth Maulin tuomisen elokuvaan olevan heidän oma ideansa. Se oli tehokasta. Se tepsi Pablo Hidalgon [yksi Lucasfilmin avainhahmoista – toim. huom. ] kohdalla ja myös Ron Howardin [ohjaaja] kohdalla. Viittaus Teräs Käteen ja muut jutut petasivat kaikki Darh Maulin esiintymistä”.

Kasdanien mukaan Darth Maulia esittävä Ray Park oli heti messissä, kun hänelle tarjottiin tilaisuutta palata tuttuun rooliin.

”Hän oli koneessa matkalla heti puhelun saatuaan; hän oli valmista ja mahtava”, käsikirjoittajat kiittelivät.

Darth Maulin ääninäyttelijänä toimii myös Star Wars Rebels -sarjasta tuttu Samuel Witwer.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin ja missä Darth Maul valkokankaalle palaa. Kuten Solo-elokuvan nähneet tietävät, petaa uusimman Star Warsin loppu vahvasti jatko-osaa, mutta vielä ei ole tietoa, mahtuuko Solo 2 Lucasfilmin melko täyteen kalenteriin ihan lähivuosina.