Star Wars -tähteä pidettiin surkeana näyttelijänä George Lucasin takia -Työt Hollywoodissa loppuivat melkein kokonaan, mutta sitten onni kääntyi ja vuonna 2011 tuli Oscar-voitto

01.04.2020 13:53 | Muropaketin toimitus

Natalie Portman on nykyään hyvin arvostettu näyttelijä, mutta 2000-luvun alkuvuosina tilanne oli hyvin toinen.

Kuuluisuuteen Natalie Portman nousi heti ensimmäisellä elokuvallaan eli vuoden 1994 Léonilla. Varsinaiseksi ”superjulkkikseksi” hän nousi George Lucasin Star Wars -elokuvilla vuosina 1999-2005.

Padme Amidalan esittäminen muodostui kuitenkin myös ongelmaksi Portmanin uralla. George Lucas ei tunnetusti ole mikään henkilöohjaaja, mikä näkyi valkokankaalla selvästi.

Natalie Portman ja muut näyttelijät olivat kameran edessä pahasti pihalla siitä, mitä heiltä oikein odotettiin.

”Kun Star Wars oli ilmestynyt, kaikki pitivät minua kamalana näyttelijänä. Se oli vuosikymmenen menestynein elokuva, mutta yksikään ohjaaja ei halunnut työskennellä kanssani”, Portman vuodatti vuonna 2014.

Näyttelijän pelastukseksi muodostui vuoden 2004 Cold Mountain -elokuva.

”Mike [Nichols] kirjoitti kirjeen Anthony Minghellalle. Hän pyysi Anthonya kiinnittämään minut Cold Mountainiin ja sanoi seisovansa takanani. Sen jälkeen Anthony ohjasi minut Tom Tykwerille [lyhytelokuva Truen ohjaaja], joka ohjasi minut vuorostaan Wachowskeille”, Portman selitti matkaansa vuoden 2006 V niin kuin verikoston tähdeksi.

Lopullisen läpimurtonsa Natalie Portman teki vuoden 2010 Black Swanilla, joka toi hänelle parhaan naispääosan esittäjän Oscarin. Sittemmin Portman on nähty mm. Marvel Studiosin Thor-elokuvissa, Jackiessa, Song to Songissa ja Annihilationissa. Vuonna 2015 ilmestyi esikoisohjaus Tarina rakkaudesta ja pimeydestä (A Tale of Love and Darkness).

Darren Aronofskyn kiitelty trilleri nähdään ensi yönä Subilla kello 00.10.