UUSIMMAT

Yksi vuoden 2019 odotetuimmista sarjoista saapuu Suomeen kuukausia myöhässä – Ja arvaahan sen, mitä siitä seurasi

02.12.2019 07:08 | Muropaketin toimitus

Tiedustelimme perjantaina Muropaketin lukijoilta, kuinka moni on sortunut kepulikonsteihin nähdäkseen uuden Star Wars -sarjan tuoreeltaan. Äänestystuloksen perusteella aika moni.

Star Wars -sarja The Mandalorian käynnistyi Disneyn uudessa Disney Plus -suoratoistopalvelussa marraskuussa. Koska Disney Plus saapuu Suomeen kuitenkin vasta ensi vuoden puolella, ei The Mandaloriania ole toistaiseksi mahdollista nähdä maassamme.

Siis ellei ole valmis venyttämään moraaliaan.

Muropaketin kyselyssä selvisi, että yli 3000 vastaajasta reilut 35 prosenttia ilmoitti katsoneensa The Mandaloriania jo. Toki joukossa on varmasti jokunen ulkomaillakin asuva tai matkustellut lukija, mutta ilmeistä on, että Disneyn uutuudelle kävi juuri niin kuin ennalta odotettiin: Kun odotusaika olisi venynyt liian pitkäksi, päätettiin sarja hankkia katsottavaksi tuoreeltaan laittomin keinoin.

Piratismi on tietenkin laitonta, mutta kuten Muropaketin Disney Plus -testissä ihmeteltiin, on kummallista ettei Disney julkaissut palvelustaan ”karvalakkiversiota” globaalisti heti alussa ja kartuttanut valikoimaa sitten tulevina kuukausina. Näin fanit olisivat päässeet katsomaan The Mandaloriania laillisesti ja Disneykin olisi saanut ainakin enemmän rahaa kuin nykymallilla.

Alla The Mandalorianin traileri ja linkki äänestykseen.

Äänestys: Oletko jo katsonut uutta Star Wars -sarja The Mandaloriania?