UUSIMMAT

Star Wars: The Rise of Skywalkerista tuli kriitikkopiireissä koko Skywalker-saagan haukutuin elokuva

22.01.2020 10:22 | Muropaketin toimitus

Star Warsin finaalista ei tullutkaan voitonjuhlaa.

Lucasfilm toivoi Skywalker-saagan päättävästä Star Wars: The Rise of Skywalkerista (2019) elokuvaa, joka palauttaisi fanien uskon Star Warsiin odottamattomia ratkaisuja tarjoilleen ja kiukkuista palautetta keränneen Star Wars: The Last Jedin (2017) ja kaupalliseksi flopiksi muodostuneen Solo: A Star Wars Storyn (2018) jälkeen.

Kiireessä ja massoja miellyttämään tehty loppuhuipennus on kuitenkin muodostunut jonkinasteiseksi lässähdykseksi.

Hiljattain kerroimme Star Wars: The Rise of Skywalkerin yltäneen miljardin dollarin lipunmyyntiin huomattavasti hitaammin kuin Star Wars: The Force Awakens (2015) tai The Last Jedi. Nyt elokuvan niskaan sataa lisää räntää.

Suositulla Rotten Tomatoes -elokuva-arviosivustolla The Rise of Skywalker on kerännyt kriitikoilta huonommat arviot kuin vuoden 1999 The Phantom Menace. Tällä hetkellä The Rise of Skywalkerin arvosana on näytellyistä Star Wars -elokuvista kehnoin – kaikista Star Wars -elokuvista huonompi arvosana löytyy vain vuoden 2008 The Clone Wars -animaatiolta, joka nähtiin myös Suomen valkokankailla.

Jotain positiivistakin tilanteessa on: maksavista asiakkaista jopa 86% on kertonut pitäneensä The Rise of Skywalkerista. IMDb:n puolella elokuvan arvosana on tällä hetkellä 6,9/10.

Seuraavan Star Wars -elokuvan sisällöstä ei ole vielä tietoa, mutta sen on huhuttu sijoittuvan satoja vuosia menneisyyteen.

Muropaketin uusimmat