Stephen King -huuma kasvaa: Pet Semataryn uusioversio on työn alla

01.11.2017 21:16 | Muropaketin toimitus

Paramount aikoo tuottaa Pet Sematarysta uusioversion.

Stephen Kingin tarinaan perustuva It-elokuva on pyhäinpäivään mennessä saanut maailmanlaajuisesti kasaan sellaisen potin (666 miljoonaa dollaria), että Hollywoodissa kaavaillaan uusia King-filmatisointeja suut vaahdossa.

Variety-julkaisu on paljastanut, että Paramount Pictures on suunnittelemassa vuoden 1989 hittielokuva Pet Semataryn uusioversiota. Ohjaajaksi tuotantoyhtiö on tähän projektiin pestannut parivaljakon Kevin Kolsch ja Dennis Widmyer. Kaksikko tunnetaan kauhuelokuvasta Starry Eyes sekä Scream-sarjasta.

Kolsch ja Widmyer palkattiin vuonna 2016 kirjoittamaan ja ohjaamaan jatko-osa Andres Muschettin Mama-elokuvalle Universalille, kuten myös tekemään jatkoa Exorcism Diariesille Summit Entertainmentille. Vaikuttaa siltä, että Pet Sematary menee näiden projektien ohitse, sillä järkevintä lienee takoa King-rautaa vielä kun se on kuumaa.

Pet Semataryn uusioversion käsikirjoituksen on naputellut Jeff Buhler (The Midnight Meat Train) ja David Kajganich (A Bigger Splash). Elokuvaa tuottaa Paramountilta Alexandra Loewy, muina tuottajina toimivat Lorenzo di Boaventura ja Mark Vahradian.

Stephen Kingin vuonna 1983 julkaistu Pet Sematary kertoo lemmikkien hautausmaasta, joka on sattumoisin rakennettu Amerikan alkuperäiskansan pyhälle maalle. Siitä tehtiin elokuva vuonna 1989, joka oli menestys – toisin kuin sen jatko-osa, jonka ensi-ilta oli 1992.

Amerikkalainen punkbändi Ramones äänitti Pet Sematerya varten samannimisen kipaleen, josta tuli eräs bändin suurimmista radiohiteistä.