Stephen Kingin ja Peter Straubin The Talisman -fantasiakirjaa yritetään jälleen kerran saada elokuvaksi

13.10.2017 17:13 | Muropaketin toimitus

Josh Boone kirjoittaa Stephen King -filmatisoinnin The Talisman -romaanista.

Stephen Kingin ja Peter Straubin vuonna 1984 julkaistu The Talisman -romaani on muuttumassa elokuvan muotoon – taas kerran. Kirjasta on yritetty aiemminkin tehdä filmatisointia, mutta huonolla menestyksellä.

The Talisman kertoo 12-vuotiaan Jack Sawyerin saagan, jossa poika lähtee etsimään salaperäistä kristallia, The Talismania. Jack toivoo, että kristalli auttaisi parantamaan äitinsä tämän sairastaman syövän kourista. The Talisman ulottuu Kingin Dark Tower -sarjasta tuttuun The Territories -alueelle.

The Talismanin kirjoittamiseen kiinnitetty Josh Boone (The Fault in Our Stars) on aiemminkin ollut mukana Stephen Kingin materiaaliin pohjautuvissa projekteissa. Hän oli muokkaamassa Kingin The Stand -teosta täyspitkäksi elokuvaksi, kunnes projekti ajautui Hollywoodin tuotantohelvettiin.

Lisäksi Boone on ollut kehittämässä Kingin Frankenstein-henkistä Revival-romaania elokuvaksi Samuel L. Jacksonin kanssa, mutta tämäkin projekti on jäänyt hyllylle pölyttymään.

Kun The Talismania yritettiin saada elokuvan muotoon ensimmäistä kertaa, oli asialla Steven Spielberg. Hänen aikomuksena oli muokata tarinasta ensiksi elokuvan ja sen jälkeen minisarja.

”Spielberg rakastui kirjaan jo ennenkuin sen julkaistiin ja taivutteli Universal-tuotantoyhtiön hankkimaan sen elokuvaoikeudet”, kertoi Peter Straub vuonna 1996.

Straub jatkaa kertomalla, kuinka hän ja King kävivät Universalin toimistolla puhumassa Spielbergin kanssa elokuvan tiimoilta.

”Spielberg olisi saanut tehtyä kirjasta erinomaisen elokuvan. Tästä huolimatta projekti päätyi hyllylle. Universal maksoi elokuvaoikeuksista sen verran suuren summan, että tarinasta varmasti tehdään joskus vielä elokuva. Mielestäni siitä saisi myös hyvän minisarjan”, Straub mietti vuonna 1996.

Vuonna 2008 elokuvaprojekti nostettiin uudestaan pöydälle, tällä kertaa Frank Marshallin toimesta. Marshall on ollut Spielbergin kumppani useassa elokuvassa.

”The Talisman on jälleen matkalla päätyäkseen elokuvaksi. Meidän pitää silti vielä katsella, miten DreamWorksin, Paramountin ja Amblinin yritysjärjestelyiden kanssa oikein käy”, kertoi Marshall vuonna 2008.

Stephen Kingin tarinoita tullaan varmasti näkemään valkokankailla sankoin joukoin, sillä Kingin IT-filmatisointi on ollut valtaisa hitti lippuluukuilla.

Muropaketin uusimmat