Suomalainen elokuvantekijä kertoo, millaista on työskentely Fight Club -ohjaaja David Fincherin kanssa

28.05.2020 12:08 | Muropaketin toimitus

David Fincherin elokuvien maskuliinisuutta, teknistä toteutusta ja kuvauksen suhdetta sisältöön pohditaan Helsingissä pian järjestettävässä seminaarissa.

Helsinkiläisessä Kino Reginassa lauantaina 6. kesäkuuta järjestettävässä David Fincher -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja tekijöiden ja tutkijan näkökulmasta.

David Fincherin elokuvan The Girl With the Dragon Tattoo (2011) tekemiseen osallistunut valaisija Jani Lehtinen kertoo omien kokemustensa kautta siitä, millaisin keinoin kohtauksia Fincherin elokuvissa toteutetaan. Aalto-yliopistossa opettava kuvaaja Rauno Ronkainen pohtii puheenvuorossaan Fincherin elokuvien teknisten toteutuksen suhdetta sisältöön. Indie-elokuvaohjaaja ja Helsingin yliopiston dosentti Ilkka Levä puolestaan tarkastelee Fight Club -elokuvan (1999) maskuliinista riippuvuutta yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Seminaarissa nähdään valkokankaalta myös David Fincherin ohjaamia musiikkivideoita.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se lähetetään myös suorana videolähetyksenä Kino Reginan Facebookin kautta. Paikan päälle saliin yleisöä otetaan 50 henkeä, ja tapahtumaan on lunastettava vapaalippu etukäteen Kino Reginan verkkokaupasta tai Kino Reginan lipunmyyntipisteestä.

Tilaisuuden jälkeen esitetään kaksi David Fincherin klassikkoa 90-luvulta:

Klo 17.15 – 19.20 Seitsemän (Seven, 1995)
Klo 19.45 – 22.05 Fight Club (1999)

Liput elokuvanäytöksiin maksavat 7,5 euroa, klubikortilla 6 euroa.