Uusimmat

Suomalaisia scifi-elokuvia nähdään elokuvateattereissa harvoin – Odotettu Veden vartija saa ensi-iltansa perjantaina

30.08.2022 11:04 Muropaketin toimitus

Veden vartija

Emmi Itärannan erinomaisesta Teemestarin kirjasta (2012) tehty filmatisointi Veden vartija saapuu vihdoinkin elokuvateattereihin.

Saara Saarelan ohjaama dystooppinen Veden vartija sijoittuu pitkälle tulevaisuuteen. Elokuvan tarina on ripustettu Teemestarin kirjan raameihin:

Puhdas vesi on loppumassa maailmasta, ja valtaa pitävä sotilashallinto kontrolloi niukkoja vesivaroja tiukalla otteella. Vesipulan keskellä sinnittelevän kylän uusi teemestari Noria (Saga Sarkola) saa isänsä kuoltua selville sukunsa tarkoin varjellun salaisuuden: erämaassa on säilynyt puhtaan juomaveden lähde. Kun Norialle selviää, että myös saastuneilta Menetetyiltä mailta saattaisi löytyä vettä, hänen on päätettävä, mitä hän hengenvaarallisella tiedolla tekee. Periksiantamattoman Norian tukena ovat paras ystävä Sanja (Mimosa Willamo) ja vesipulaa ratkova Taro (Lauri Tilkanen), mutta voiko heihin luottaa? Salaako sotilashallinto kansalta enemmänkin vesivaroja – voiko yksi ihminen pelastaa maailman kuivuudelta?

Alkujaan Veden vartija oli tulossa elokuvateattereihin jo keväällä, mutta koronan takia julkaisu lykättiin syksylle ja kuluvan viikon perjantaille.

Muropaketin arvio Veden vartijasta julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.