Uusimmat

Suomalaisohjaaja katuu elokuvastaan yhtä asiaa: ”Ne keikkuvat pyllyt alussa – Aina kun näen ne, ajattelen voi vit…”

23.08.2019 08:14 Muropaketin toimitus

Suomalaisen supersankarielokuva Rendelin ohjaaja Jesse Haaja katuu elokuvastaan käytännössä vain yhtä asiaa.

Rendel 2:n kuvaukset alkavat tänä syksynä. Tällä kertaa elokuva tehdään selkeästi ulkomaisille markkinoille. Syykin on selvä: Suomessa Rendel sai vuonna 2017 vain reilut 10 000 katsojaa, mutta muilla markkina-alueilla kiinnostus oli suurempaa.

Muropaketin haastattelussa Jesse Haaja kertoi, mitä hän tekisi ensimmäisen Rendelin kohdalla toisin, jos mahdollisuus suotaisiin.

”Ihan ensimmäiseksi muuttaisin sen kokonaan englannin kielelle, sitten pitäisin huolen että käytössä on tarpeeksi stuntteja ja aikaa treenata koreografiat. Esivalmistelu ylipäätään olisi pitänyt tehdä paremmin koko elokuvaan, mutta eipä sitä voinut tietää, kun ei tiennyt mitä on edessä. Puhtaita kalsareita myös tarttee enemmän kuin yhdet per päivä. Pieni, mutta melko tärkeä opetus kantapään kautta. Mutta en oikeastaan ole missään vaiheessa palannut elokuvaan sillä silmällä, että hitto tuo olisi pitänyt tehdä toisin. Se on kaikkine virheineen ja onnistumisineen juuri sellainen kuin siitä piti tulla. Tai no… Jos totta puhutaan niin ainoa asia jota kadun, on että suostuin siihen että leffa alkaa keikkuvilla pyllyillä yökerhossa. En kykene vieläkään katsomaan sitä ilman että ajattelen ’voi vit….'”, Haaja tuskaili.

Lue koko haastattelu täältä:

Rendelin 10 000 katsojaa ei Jesse Haajaa lannistanut – Supersankarielokuvan jatko-osa tehdään Suomessa, mutta kansainvälisille markkinoille