Uusimmat

Suomen elokuvateattereihin saapuu tänään K18-elokuva, jonka ensi-iltaa on saanut odottaa jo 50 vuotta

26.05.2023 13:26 Muropaketin toimitus

The Holy Mountain

Alejandro Jodorowskyn ohjaama ja käsikirjoittama The Holy Mountain valmistui vuonna 1973, mutta saa vasta tänään virallisen Suomen ensi-iltansa. Oli jo aikakin!

Kuten The Holy Mountainin Suomeen tuova Elävän kuvan keskus ry on huomauttanut, The Holy Mountainin on voinut nähdä Suomessa tähän asti vain arkisto-, erikois- ja festivaaliesityksissä sekä suoratoistona.

Vaan mistä K18-ikärajan saaneessa kulttielokuvassa on kyse?

Alejandro Jodorowskyn elokuvassa korruption ja ahneuden täyttämässä maailmassa Jeesuksen näköinen mies herää autiomaassa. Hän suuntaa kohti kaupunkia etsimään elatusta ja ennen kaikkea kultaa. Matka vie ylös torniin, jossa hän tapaa alkemistin. Tämä väittää saavansa sen, mitä mies etsii. Yhdessä seitsemän omituisen seuralaisen kanssa he matkustavat kohti pyhää vuorta, jossa alkemisti on luvannut korkeamman olemassaolon asteen.

Elke ry:n mukaan The Holy Mountain on ”Alejandro Jodorowskyn (El Topo) magnum opus, surrealistinen sukellus esoteriaan, mystiikkaan ja uskonnollisiin symboleihin ja uniikki mestariteos”.

Yhdestäkään suoratoistopalvelusta ei The Holy Mountainia tällä hetkellä löydy, mutta digitaaliset vuokra- ja myyntiversiot ovat Suomessa saatavilla pikkurahalla.