UUSIMMAT

Suomen elokuvateattereissa tapahtui viikonloppuna jotain odottamatonta – Kaikki supersankarileffat eivät sittenkään ole hittejä

16.04.2019 09:15 | Muropaketin toimitus | 1

Supersankarielokuvat ovat olleet jo useamman vuoden kärkikymmenikössä vuositason menestyneimpiä ensi-iltoja listatessa. Kaikista supersankarielokuvista ei kuitenkaan hittejä tule.

Uutisoimme eilen, miten Neil Marshallin ohjaama uusi Hellboy-elokuva floppasi Yhdysvalloissa avausviikonloppunaan. Elokuva sai ensi-iltansa perjantaina myös Suomessa – ja myös täällä tuli pataan ja pahasti.

Itse asiassa vielä pahemmin kuin moni osasi odottaakaan.

Perinteisesti melkein mikä tahansa supersankarielokuva tai tehostekylläinen Hollywood-spektaakkeli kipuaa listan kärkeen tai sen tuntumaan Suomessakin.

Ei Hellboy.

Elokuva keräsi koko viikonlopun aikana Suomessa vain 475 katsojaa. Tällä katsojamäärällä Hellboy jäi katsojatilastojen 18. sijalle, kertoo Suomen elokuvasäätiö.

Selkeää syytä Hellboyn floppaamiselle ei ole, mutta Muropaketin toimituksessa veikkaamme näiden neljän asian vaikuttaneen asiaan:

  1. Moni Hellboy-fani olisi halunnut nähdä jatko-osan Guillermo del Toron elokuvasarjalle ja kääntyi uutta versiota vastaan.
  2. Hellboyn negatiiviset arvostelut laskivat kiinnostusta elokuvaa kohtaan
  3. Hellboyn ikäraja oli K16, mikä jätti teinikatsojat ulos salista
  4. Helsingissä järjestettiin viime viikolla Night Visions -festivaali. Uskomme että moni festarivieraista olisi voinut muuten mennäkin katsomaan Hellboyn, mutta nyt muut genreleffat vetivät puoleensa enemmän.

Mielenkiinnolla seuraamme, millaisiin katsojalukuihin Hellboy pääsiäisviikolla yltää. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei Mike Mignolan sarjakuvan valkokangassovitus meillä kauaa ohjelmistossa pyöri, joten mikäli kiinnostusta elokuvaa kohtaan suinkin on, kannattaa Hellboy käydä katsomassa pikaisesti.

Keskustelu

Elokuvaa en ole vielä katsonut, mutta k-16 versiot on vaan positiivinen asia, koska liikaakin tulee näitä k-12 pätkiä. Pitääkö kaikki olla lapsille suunnattuja? Deadpool on näyttänyt, että menestymisen mahdollisuus on näilläkin ja siihen pitäisi studiot rohkeammin tarttua.

Muropaketin uusimmat