Uusimmat

Suomen tämän hetken neljänneksi katsotuin elokuva tulee Disney+:aan jo ylihuomenna

21.12.2022 09:02 Muropaketin toimitus

Strange World eli Ihmeellinen maailma sai ensi-iltansa marraskuussa. Vaikka elokuva keräsi ihan kohtalaisen kehuvat arviot, ei se saanut katsojia liikkeelle.

Elokuvateatterilevityksen mentyä metsään Disney päätti passittaa Ihmeellisen maailman Disney+-palveluun pikavauhtia. Viime viikolla uutisoitiin, että suoratoistoensi-ilta olisi USA:ssa perjantaina 23. joulukuuta, ja nyt on vahvistettu, että Ihmeellisen maailman voi katsoa Suomen Disney+:sta samana päivänä, siis jo ylihuomenna.

Ihmeellisen maailman tekeminen maksoi eri arvioiden mukaan 135-180 miljoonaa dollaria. Elokuvan lipunmyynti on tällä hetkellä vasta vähän yli 60 miljoonassa dollarissa, eikä tule siitä Disney+-julkaisun myötä enää juurikaan nousemaan. Suomessa Disney-uutuus pyörii edelleen valkokankailla, ja oli viime viikonloppuna TOP 20 -listan sijalla neljä. Kaikkiaan katsojia on kasassa vain hieman päälle 20 000, mikä on koko perheen elokuvalle aika mitätön saavutus.

Disneyn kuvaus Ihmeellisestä maailmasta kuuluu seuraavasti:

”Upouusi toimintaseikkailu Ihmeellinen maailma vie katsojat syvälle tuntemattoman ja vaarallisen maailman syövereihin, missä mielikuvitukselliset olennot odottavat Claden legendaarista seikkailijaperhettä, jonka sisäiset erimielisyydet uhkaavat tehdä tyhjäksi heidän viimeisimmän—ja ylivoimaisesti tärkeimmän—tutkimusmatkansa. Elokuvan Ihmeellinen maailma ovat ohjanneet Don Hall (Oscar®-palkittu Big Hero 6, Raya ja viimeinen lohikäärme) sekä apulaisohjaaja ja käsikirjoittaja Qui Nguyen (elokuvan Raya ja viimeinen lohikäärme toinen käsikirjoittaja) ja tuottanut Roy Conli (Oscar®-palkittu Big Hero 6, Kaksin karkuteillä).”