Suomen tv-kanavat menevät uusiksi kesän jälkeen, mutta miten ja keitä muutos koskettaa? – Tässä kaikki, mitä aiheesta pitää tietää

18.05.2021 17:12 | Muropaketin toimitus

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom, on julkaissut tiedotteen Suomen television kanavien tulevasta uudistuksesta.

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot tulevat 31.8.2021 muuttumaan niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21.

Tuoreet televisiot löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan elokuun jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus, FiCom ohjeistaa.

Mikään tv-kanava ei siis ole poistumassa valikoimasta. Hyvä on myös huomata, että kanavanumeroinnin muutos ei koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikoita kuin kaapeli-tv-verkkoa.

Lue koko tiedote täältä:

Teräväpiirtokanavat kärkipaikoille kaapelitelevisioverkoissa

Muropaketin uusimmat