UUSIMMAT

Suomen tv:ssä on huomenna erikoinen tilanne – Aamupiirrettyjen aikaan esitetään seksilelun keksimisestä kertova elokuva

12.06.2021 20:36 | Muropaketin toimitus

Paramount Network esittää sunnuntaina vuoden 2011 Hysteria-elokuvan. Eikä siinä mitään, leffa on ihan pätevä romanttinen komedia, joka nyt vaan sattuu kertomaan hieromasauvan keksimisestä ja siitä seuranneista tapahtumista. Erikoista tilanteessa on se, että Hysteria esitetään jo aamuyhdeksältä, jolloin television seutu on monessa perheessä pikkuväen valloittama.

Hysteria on elokuvan maahantuojan mukaan ”romanttinen tosikomedia vibraattorin keksijästä. Nauruhermoja värisyttävä tarina ajoittuu viktoriaaniseen Lontooseen, jossa naiset onnesta kiljuen testaavat nuoren lääkärin hoitokeinoa.”

Maltillisempi juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Nuori ja kunnianhimoinen lääkäri Mortimer Granville pääsee töihin Lontoon kuuluisan hysteria-asiantuntijan, tohtori Robert Dalrymplen vastaanotolle. Viktoriaanisessa Englannissa valtaosa naisten vaivoista saa puritaanisen yleisluokituksen ”hysteria”, jota tohtori Dalrymple hoitaa tehokkaalla lantionpohjan hieronnalla. Pian komean Granvillenkin luo jonotetaan, mutta menestyksellä on hintansa. Käsikramppien ja Dalrymplen feministityttären puoskarisyytösten uuvuttama Granville turvautuu edistykselliseen ystäväänsä, joka on innostunut sähkön mahdollisuuksista. Hän saa sähkökäyttöisestä pölyhuiskusta idean, joka mullistaa naisten elämän…”

Hysterian on ohjannut Tanya Wexler. Pääosissa nähdään Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce ja Rupert Everett. Painotettakoon vielä, että elokuvan ikäraja on K12, joten tämä ei todellakaan ole sellainen elokuva seksileluista.