Suomessa julkaistaan tänään elokuva, jota odotettiin yli 30 vuotta – ja tietenkin se on jossain määrin pettymys

26.11.2021 08:26 | Muropaketin toimitus

Vuosien 1984 ja 1989 alkuperäisille Ghostbusters-elokuville on toivottu jatko-osaa jo vuosikymmenten ajan. Vuoden 2016 Ghostbusters ei sellainen ollut, mutta tänään Suomen ensi-iltansa saava Ghostbusters: Afterlife on suoraa jatkoa kasariklassikoille. Ehkä vähän liikaakin.

Ghostbusters: Afterlife on ”ohjaaja Jason Reitmanin ja tuottaja Ivan Reitmanin seuraava luku alkuperäiseen Ghostbusters-universumiin. Elokuvassa yksinhuoltajaäiti ja hänen kaksi lastaan saapuvat pieneen kaupunkiin ja löytävät yhteytensä alkuperäiseen haamujengiin sekä salaiseen perintöön, jonka heidän isoisänsä on jättänyt jälkeensä.”

Muropaketin arviossa Afterlifea ei teilattu totaalisesti, mutta elokuva sai pyyhkeitä siitä, miten se on jopa liian nostalginen:

”Vaikka idea haamujengiläisyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle (ohjaajan tapaan) on sinänsä kiehtova, vanhalla nostalgialla ratsastaminen tunkee välillä liiallisesti iholle. Nostalgia ja moderni maailma sotivat välillä pahasti keskenään, ja vaikka vanhojen Ghostbusters-näyttelijöiden näkeminen tavallaan on kiva juttu, nämä hahmot jäävät tarinallisesti pahasti sivuosaan ja veteraaninäyttelijät näyttävät päälleliimatuissa rooleissaan pelkiltä pökkelöiltä.”

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Nostalgialla ratsastava Ghostbusters: Afterlife on kuin haudasta kaivettu ruumis

Ensimmäiset kolme Ghostbustersia voi katsoa Netflixistä. Elokuvista paras on edelleen se ensimmäinen.