Suomessa kaikki tietävät Cliffhangerin, eikä ihme – Näin valtavan yleisön Renny Harlinin leffa keräsi vuonna 1993 laman keskellä

18.11.2020 09:36 | Muropaketin toimitus

1990-luvun alussa Suomi oli kurja paikka. Laman keskelle eskapismia tarjoili Ameriikkaan kultaa vuolemaan lähtenyt Renny Harlin, jonka ohjaamasta Cliffhangerista muodostui valtava hitti.

Sylvester Stallonen tähdittämä Cliffhanger sai Suomessa ensi-iltansa 2.7.1993. Kesälomista huolimatta elokuva keräsi melkoisen yleisön myös ohjaajan kotimaassa: kaikkiaan Cliffhangerin kävi katsomassa Suomesssa 337 867 ihmistä.

Se on enemmän kuin vaikkapa Leijonakuninkaalla, The Matrix Reloadedilla tai American Beautylla. Aikamoinen suoritus siis.

TV5 esittää Cliffhangerin tänään kello 22.00. Stallonen lisäksi elokuvaa tähdittävät John ”Kolmas kivi auringosta” Lithgow, Michael ”Guardians of the Galaxy” Rooker ja Janine ”Villi pohjola” Turner.

Cliffhangerille ei jatkoa ole tulossa, mutta sen verran hyvin Renny Harlinin elokuva muistetaan myös maailmalla, että uusi versio on suunnitteilla:

Uusi Cliffhanger-elokuva tekeillä ilman Sylvester Stallonea – “Onnea vaan”, näyttelijä ilmoitti Instagramissa