Suorat sanat vuoden 2019 katsotuimmasta elokuvasta: ”Ei tämä todellakaan mikään mestariteos ole” – Yksi upea puoli Netflixissä julkaistusta Jokerista kuitenkin löytyy

25.08.2020 09:00 | Muropaketin toimitus

Vuoden 2019 katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa noussut Jokeri löytyy nyt Netflixin valikoimasta.

Todd Phillipsin ohjaamaa ja Suomessa yli 400 000 katsojaa kerännyttä Jokeria on enimmäkseen ylistetty, mutta myös soraääniä on kuultu. Esimerkiksi Muropaketin arviossa Aki Lehti arvioi Jokerin viime syksynä ”vain” 3,5 tähteä viidestä.

Miksi näin ”matala” arvosana?

No, esimerkiksi tämän takia:

Nykyhetken sosiaalisena kommentaarina Jokeri ei toimi juuri lainkaan, sillä edes leffalle itselleen ei tunnu olevan selvää mitä se oikein haluaa sanoa. Juoni on olematon ja etenee töksähdellen, siirtyen vain kohtauksesta toiseen. Arthurin lopullisen sekoamisen ja muutoksen Jokeriksi se onnistuu esittämään upeasti, mutta se on vain ja ainoastaan itsensä luuviuluksi kuihduttaneen Joaquin Phoenixin ansiota. Hänen erittäin fyysinen ja erilainen tulkintansa Jokerista toimii loistavasti, sillä Taksikuski-elokuvan Travis Bicklen jalanjäljissä kulkeva hahmo on surkea ja surullinen, mutta nauraessaan, tanssiessaan ja vääntelehtiessään myös perhanan pelottava.

Koko arvion voi lukea täältä:

Jokeri-elokuva ei ole mestariteos, mutta Joaquin Phoenix pelastaa paljon