Supersankarifanien märkä uni toteutumassa? Disney hieroo jättikauppoja, jotka mahdollistaisivat X-Men vs Avengers -elokuvan

07.11.2017 07:25 | Muropaketin toimitus

Viikon merkittävin viihdeuutinen on tässä: The Walt Disney Company ja 21st Century Fox ovat alkaneet hieroa historiallisia kauppoja.

CNBC:n mukaan The Walt Disney Company ja 21st Century Fox ovat neuvotelleet muutaman viime viikon ajan kaupoista, joiden myötä Disneylle siirtyisi 20th Century Foxin elokuvastudio, Fox Television -tuotantoyhtiyö sekä muita omistajuuksia sieltä täältä, kuten FX Networks ja National Geographic. Vaikka asiasta on uutisoitu viimeisen vuorokauden aikana näyttävästi eri elokuvasivustoilla ja isoissakin medioissa, ovat kaupat vielä vankasti vahvistamatta. Lisäksi kyseessä on niin monien miljardien bisnes, että Yhdysvaltain lainsäädännön mukaan Disneyn ja Foxin pitäisi saada hallitukselta hyväksyntä asialle.

Erityisen innoissaan CNBC:n uutisesta ovat olleet supersankarifanit. 21st Century Fox nimittäin hallitsee X-Men- ja Fantastic Four -sarjakuvien filmatisointioikeuksia, kun taas Disneyn omistama Marvel Studios tekee elokuvia esimerkiksi Avengersista ja Guardians of the Galaxysta. Mikäli Disney onnistuu nielaisemaan Foxin elokuvatuotannon, saadaan X-Men ja Fantastic Four osaksi niin sanottua Marvel Cinematic Universea. Käytännössä tämä mahdollistaisi esimerkiksi elokuvat, joissa Hulk ja Wolverine tai X-Men ja Avengers kohtaisivat.

X-Menin ja Fantastic Fourin lisäksi Foxin tunnettuja elokuvasarjoja ovat Avatar, Alien, Predator, Apinoiden planeetta ja Kingsman. Lisäksi Foxilla on yhä oikeudet aivan ensimmäiseen Star Wars -elokuvaan eli vuoden 1977 A New Hopeen. Disney omistaa nykyään Star Wars -elokuvista tutun Lucasfilmin, joten aivan varmasti yksi painava tekijä kaupoissa on halu päästä hallinnoimaan koko Tähtien sota -saagaa ilman Foxin mahdollisuutta vaikuttaa asiaan.