Uusimmat

Supersankariklassikko Watchmen tulee taas: tekeillä HBO-sarja Lostin ja Prometheuksen käsikirjoittajalta

21.06.2017 09:05 Muropaketin toimitus

Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt supersankariklassikko Watchmen tulee taas.

Alan Mooren ja Dave Gibbonsin Watchmen-sarjakuva kääntyi vuosien vääntämisen jälkeen elokuvaksi vuonna 2009. Visuaalisesti näyttävä supersankariseikkailu ei ollut kaikkien fanien mieleen: ohjaaja Zack Snyderin väitettiin hukanneen Mooren tekstin nyanssit ja haaskanneen Gibbonsin oivaltavan visuaalisen kerronnan.

Nyt Watchmen saa uuden yrityksen liikkuvan kuvan kanssa.

Varietyn mukaan Damon Lindelof työstää HBO-kanavalle tv-sarjasovitusta Watchmenista. Projektia yritettiin saada käyntiin HBO:lla jo vuonna 2014, mutta tuloksetta. Nyt Lindelof lähtee kehittämään sarjaa puhtaalta pöydältä. Watchmen-elokuvan ohjannut Zack Snyder ei ole sarjan tekemisessä mukana ainakaan vielä tässä vaiheessa.

HBO ei ole vielä virallisesti kommentoinut Watchmen-sarjaa.

Lostin myötä läpimurtonsa viihdekentällä tehnyt Damon Lindelof on kerännyt viime aikoina paljon kiitosta The Leftovers -sarjastaan. Miehen nimi aiheuttaa kuitenkin yhä monelle kylmiä väreitä Prometheuksen, Star Trek Into Darknessin ja Tomorrowlandin päättömyyksien takia.

Zack Snyderin elokuvan jälkeen DC Comics on tehnyt parhaansa pitääkseen sarjakuvan pinnalla, mikä on varmasti potkinut sarjasuunnitelmia eteenpäin. Vuonna 2012 sarjakuvajätti julkaisi liudan Before Watchmen -minisarjoja, ja viime aikoina Watchmenin hahmot on tuotu osaksi DC:n valtavirtaa.

Suunnitteilla on myös R-ikärajan saava Watchmen-animaatioelokuva. Tiedossa ei ole, vaikuttaako HBO:n sarjasuunnitelmat sen tuotantoon.