Uusimmat

Taika Waititin kehuttu tv-sarja päättyy – Tältä näyttää Reservation Dogsin kolmas kausi

07.07.2023 16:59 Muropaketin toimitus

Reservation Dogs -sarjan kolmas ja samalla viimeinen tuotantokausi alkaa elokuussa.

FX-kanava on julkaissut trailerin kehutun Reservation Dogs -sarjan kolmannesta kaudesta, joka jää sen viimeiseksi.

Quentin Tarantinon debyyttielokuvan nimellä leikittelevä draamakomedia kertoo neljästä teini-ikäisestä pikkurikollisesta, jotka haaveilevat poispääsystä Oklahoman Okmulgee-reservaatista.

Reservation Dogsin viimeisellä kaudella rooleihinsa palaavat muun muassa D’Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis ja Lane Factor.

Sarjan ovat luoneet myös sen vastaavina tuottajina toimivat Taika Waititi ja Sterlin Harjo.

Muropaketin arvostelussa sarjan ensimmäisestä kaudesta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Sarjan kaikki päähenkilöt, käsikirjoittajat ja ohjaajat ovat Yhdysvaltain alkuperäiskansoihin kuuluvia ihmisiä. Reservation Dogsin huumori ja vitsit uppoavat myös suomalaiskatsojalle, vaikka mukana on ilmeisen runsaasti myös sisäpiiriläppää. Vain reservaatissa asuneille vähemmistön edustajille aukeavat jutut on ujutettu mukaan niin, ettei suomalainen kalpeanaama tajua missaavansa jotain.

Sarja viihdyttää ja koskettaa taatusti ainakin jokaista, joka pitää amerikkalaisen indie-elokuvien visuaalisesta tyylistä ja tunnelmasta, joiden maailmasta ohjaajat ja käsikirjoittajat ponnistavat. Mutta indieleffoista diggaaminen tai niiden tuntemus ei ole mikään vaatimus sarjasta nauttimiseen.

Reservation Dogs hurmaa autenttisuudellaan ja reservaatin arjella, joka näyttäytyy myös surrealistisena paikkana, mutta vailla valkoisen miehen intiaanikliseitä. Myös niitä käsitellään, mutta itseironisesti. Itse kyseiseen vähemmistöön kuuluvat saavat näyttää loveen lankeavia shamaaneja tai rauhanpiippua polttavia Hollywood-elokuvien intiaaneja aivan kuten huvittaa. Itselleen naureskelua tärkeämmässä osassa on universaali kasvutarina ja teini-ikäisten arkihuolet.”

Arvostelu | Reservation Dogs on vuoden tv-tapauksia – Taika Waititin uusi sarja pelastaa synkimmänkin syyspäivän

Reservation Dogsin kolmas kausi alkaa Yhdysvalloissa 2. elokuuta. Suomessa sitä esittää Disney+.