Tämä alusvaatekohtaus sai aikaan kohun vuonna 2013 – Näyttelijä Alice Eve ei ymmärrä miksi: ”Olen itse hyvin ylpeä siitä”

29.10.2021 08:48 Muropaketin toimitus

Kahdeksan vuotta Star Trek Into Darknessin ensi-illan jälkeen elokuvasta muistetaan parhaiten sen typerryttävin kohtaus.

J.J. Abramsin ohjaamassa Star Trek Into Darknessissa (2013) Alice Even esittämä Carol Marcus päätti yhtäkkiä riisuutua ilman sen kummempaa syytä. Koko kohtausta on pidetty silmäkarkin ojentamisena naisvartaloihin viehtyneille faneille, ja kärkkäimmät ovat kritisoineet sitä suorastaan seksistiseksi.

Jopa Star Trek -tuottaja Damon Lindelof pyysi myöhemmin tätä paheksuttua kohtausta anteeksi:

Alice Eve ei voi itse ymmärtää, mikä kohtauksessa on niin pahaa. Näyttelijä on kommentoinut aihetta aikaisemminkin, mutta nyt avannut tarkemmin syitä siihen, miksi hän itse on alusvaatteiden esittelyyn tyytyväinen.

”Itse minä vapaahtoisesti treenasin sitä kohtausta varten, valmistauduin siihen huolella ja nautin sen tekemisestä ja mainostamisesta”, Eve kertoi Inverselle. ”Oli hämmentävää, kun jotkut olivat sitä mieltä, että kohtausta ei olisi saanut tehdä tai että se oli jotain paljastelua. Maailmassa on tietenkin paljon hämmentävää, ja tämä on yksi niistä asioista. Olen ylpeä tuosta kohtauksesta ja kaikesta työstä, mitä sen eteen tein”.

Vuoden 2016 Star Trek Beyondissa Alice Eve ei enää näytellyt. Näyttelijän kollega Simon Pegg selitti asiaa noihin aikoihin seuraavasti:

”Kun Carol Marcusia ei voitu ottaa mukaan tarinaan riittävissä määrin, päätimme jättää hänet kokonaan pois. Pidimme hänet kuitenkin elossa ja valmiina palaamaan mukaan koska tahansa”.

Uutta Star Trek -elokuvaa on koetettu saada tuotantoon ahkerasti jo useamman vuoden, mutta toistaiseksi tuloksetta.