Uusimmat

Tämä ei yllätä edes aivokuollutta ananasta: Deadpool-ohjaajan uusi X-Men-elokuva on nyt kuopattu – “Se ei toteudu ikinä”

06.11.2019 07:32 Muropaketin toimitus

Tim Miller on vahvistanut sen, minkä jokainen vähänkään elokuva-alaa ymmärtävä on tiennyt jo pitkään: Kitty Pryden oma X-Men-elokuva on haudattu.

Kun X-Men-sarjakuvan filmatisointioikeudet kuuluivat vielä 20th Century Foxille, kiinnitettiin Deadpool-ohjaaja Tim Miller tekemään X-Men-spinoff-elokuva Kitty Prydeä. Sitten mutanttien kohtalo meni kuitenkin täysin uusiksi, kun Disney osti Foxin elokuvatoiminnan ja samoihin aikoihin X-Men: Dark Phoenix (2019) floppasi pahemman kerran.

Ei ole vielä tiedossa, milloin Ryhmä-X:n mutantit astuvat osaksi Marvel Studiosin luomaa Marvel Cinematic Universea, mutta kun näin tapahtuu, ei esittelyä takuuvarmasti hoideta julkaisemalla täyte-elokuvaa seinien läpi liukuvasta sivuhahmosta – ei, vaikka sarjakuvien puolella Pryde on ollut merkittävä tekijä jo vuosien ajan.

Kitty Pryde on esiintynyt elokuvissa X-Men: Last Stand (2006) ja X-Men: Days of Future Past (2014) sekä cameon verran X2:ssa (2003).

Hahmon sooloseikkailun hyllyttämisen on vahvistanut nyt myös Tim Miller itse. Ohjaaja kommentoi asiaa suorasanaisesti Comicbook.comin haastattelussa:

”En odota Marvelin soittavan minulle ja pyytävän tekemään X-Meniä. Olin todella innoissani Kitty Pryde -elokuvastani. Vittu, rakastan sitä leffaa. Nyt se ei toteudu ikinä”.

Seuraava ja toistaiseksi ainoa kalenterissa oleva X-Men-elokuva on vuosikausia lykätty The New Mutants, jonka pitäisi ilmestyä ensi keväänä joko valkokankaalle tai jossain suoratoistopalvelussa. Mahdollista tosin on myös se, että Disney hyllyttää Foxilta perimänsä projektin kokonaan, eikä Uusia mutantteja tulla koskaan näkemään.

Ensimmäinen traileri The New Mutantsista julkaistiin jo kaksi vuotta sitten.