Tämän rinnalla jopa Game of Thrones on pelkkää tissinläpsyttelyä – Tänään tv:ssä: Yksi elokuvahistorian upeimmista taistelukohtauksista

19.09.2020 13:39 | Muropaketin toimitus

Peter Jacksonin toinen Taru sormusten herrasta -elokuva eli Kaksi tornia nähdään tänään Ava-kanavalla kello 21.00.

Joulukuussa 2002 ensi-iltansa saaneessa Kahdessa tornissa Sormuksen saattue on hajonnut, mutta sormus on edelleen määrä tuhota. Toivottomalta tuntuva matka kohti Mordoria jatkuu, ja Frodo ja Sam suostuttelevat matkaoppaakseen vastahakoisen Klonkun. Matka on vaaroja täynnä, ja ryhmää uhkaa myös velho Sarumanin armeija.

Peter Jacksonin ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Liv Tyler, Orlando Bloom, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Christopher Lee, Miranda Otto, Brad Dourif, Karl Urban, Bernard Hill, David Wenham ja Andy Serkis.

Yli 950 miljoonan dollarin lipunmyynnillä Kaksi tornia oli vuoden 2002 menestynein elokuva.

Erityisesti kiitosta Jacksonin fantasiaseikkailussa keräsivät Klonkku ja Helmin syvänteen massiivinen taistelu, jonka CNN nosti vuonna 2007 kaikkien aikojen parhaiden elokuvataisteluiden listalle. Kohtaus on selvästi innoittanut esimerkiksi Game of Thronesia, mutta Kahden tornin tasolle ei HBO:n sarja silti koskaan päässyt.

Muropaketin uusimmat