Ultraväkivaltaa, puolikovia peniksiä, mustaa huumoria… – Tänään alkava Swarm on laatusarja, joka ei todellakaan sovi kaikille

17.03.2023 08:00 Muropaketin toimitus

Swarm

Uutuussarja Swarm alkaa tänään Prime Video -palvelussa.

Janine Nabersin ja Donald Gloverin luoman Swarmin tarinassa seurataan maailman suurimman poptähden pakkomielteistä fania Dretä (Dominique Fishback), joka lähtee odottamattomalle matkalle Pohjois-Amerikan halki.

Swarm voi kuulostaa aika suoraviivaiselta ja ehkä perinteiseltäkin sarjalta, mutta sitä se ei ole.

Muropaketin arvion kirjoittanut toimittaja Aki Lehti totesi Prime Videon uutuussarjasta kuin varoituksena seuraavasti:

”Jo ensimmäisestä episodista tulee selväksi, että luvassa on jotain muuta kuin perinteistä stalkkerikauhua. Filmille kuvattu Swarm liukuu vaivatta oksettavasta ääriväkivallasta ja kauhusta surrealistiseen komediaan. Glover on taatusti saanut osansa toksisesta fanikulttuurista, johon sarja ottaa kantaa satiirin ja mustan komedian keinoin.

Brendan Fraserin The Whale -elokuvan ahmimiskohtaukset tahtovat jäädä toiseksi päähenkilö Dren mässäilyn lähtiessä lapasesta. Swarm esittelee alastomia ihmisvartaloita kaikkea muuta kuin eroottisen kiihottavina. Silmäkalvoille läväytetään esimerkiksi enemmän tai vähemmän seisovia peniksiä periaatteessa aivan väärissä kohdin.

Kuvasto on unenomaisuudessaan myös kiehtovan kaunista, mutta en suosittele syömään sarjaa katsoessa. Sen lukuisat väkivallanteot ja murhat perustuvat oikeisiin tapauksiin. Niillä puolestaan ei ole tekemistä oikean popmaailman kanssa, vaan kauheudet on napattu sieltä täältä.”

Arvostelu | Donald Gloverin omaperäisen outo Swarm on vuoden parhaita uutuussarjoja

Swarmin kaikki seitsemän jaksoa tulevat tarjolle Amazon Prime Videoon tänään. Emme kuitenkaan suosittele tapittamaan koko sarjaa putkeen, sillä moinen voi olla hauraalle ihmismielelle liian rankka trippi.

Muropaketin uusimmat