Uusimmat

Tänään ensi-iltansa saava Hiljainen paikka -esiosa on kauhuelokuvasarjan paras elokuva

Kuva: © 2023 Paramount Pictures

05.07.2024 12:59 Muropaketin toimitus

Hiljainen paikka: Päivä yksi tekee kauhuelokuvalle saman kuin mitä Pig teki kostotarinoille.

Hiljainen paikka: Päivä yksi saapuu tänään valkokankaille myös Suomessa. Kauhuleffasarjan esiosaelokuva tuli maailmalla teattereihin jo viikko sitten.

Lähtökohtaisesti turhalta tekeleeltä vaikuttanut kolmososa osoittautui yllättäen leffasarjan parhaaksi osaksi. Kahden aiemman elokuvan sijaan ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii nyt John Krasinskin sijaan Michael Sarnoski.

Päivä yksi on vasta toinen Sarnoskin täyspitkä elokuva. Hänet tunnetaan parhaiten vuoden 2021 upeasta Pig-elokuvasta, joka on yksi Nicolas Cagen pitkän uran parhaista leffoista.

Muropaketin arvostelussa Hiljainen paikka: Päivä yksi sai neljä tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Hiljainen paikka: Päivä yksi on kauhuleffasarjan paras osa, täysin omillaan seisova teos, joka eroaa tyyliltään perinteisistä kesäpelotteluista liki joka osa-alueella. Päivä yksi tekee kauhuelokuvalle saman kuin Pig teki kostotarinoille. Se on poikkeuksellisen omintakeinen ja fiksu ison budjetin pelotteludraama. Ihmisyyden, inhimillisyyden, empatian ja kuoleman hyväksymisen lisäksi leffassa on tarpeeksi perinteistä kauhua genren ystäville. Esiosa on ihailtavan kunnianhimoinen blockbuster ja helposti leffasarjan paras osa.”

Arvostelu | Hiljainen paikka: Päivä yksi on yllättäen kauhuleffasarjan paras elokuva