Uusimmat

Tänään ensi-iltansa saavalle Rambo: Last Bloodille täystyrmäys useilta suomalaiskriitikoilta – ”Antakaa hahmon kuolla tämän nöyryytyksen jälkeen”

20.09.2019 06:00 Muropaketin toimitus

Sylvester Stallonen viides Rambo-elokuva, Last Blood, saa ensi-iltansa tänään. Suomalaisissa medioissa toimintarymistely on saanut happaman vastaanoton.

Fanit ovat odottaneet uutta Rambo-elokuvaa aina vuodesta 2008 lähtien. Ikävä kyllä, odotus palkitaan harvinaisen ponnettomalla tusinaleffalla, jonka keräämät tähdet ovat Suomessa liikkuneet 1 ja 2 välillä.

Ensimmäisissä arvioissa Rambo: Last Bloodista on todettu seuraavaa:

MUROPAKETTI.COM

1,5 tähteä

”Lähes 40 vuotta yrmyillyt Rambo olisi ansainnut paremman elokuvan oletettavasti viimeiseksi elokuvakseen. Rambo: Last Blood on geneerisyydessään kuin ankein Netflix-elokuva.”

HELSINGIN SANOMAT

1 tähti

Joissakin haastatteluissa Stallone on väläytellyt, ettei tämäkään välttämättä viimeiseksi Rambo-elokuvaksi jää. Ei hyvä luoja. Antakaa Rambon edes kuolla rauhassa tällaisen nöyryytyksen jälkeen.”

EPISODI

2 tähteä

”Stallone on jäyhä karismaattinen itsensä, mutta ilman häntä Last Blood olisi kuin mikä tahansa suoraan dvd:nä ilmestynyt turha toimintapätkä. Väkivalta ja toiminta eskaloituu loppupuolella, mutta kunnollista intensiteettiä ei nouse.”

KULTTUURITOIMITUS.FI

1 tähti

”Rambo: Last Bloodissa on kiusallisesti joitakin samoja piirteitä kuin Eastwoodin Armottomassa. Ehkä jotakin tilintekoa on yritetty, mutta Stallonen tekijätiimin osaaminen ja elokuvan taju ei yllä samalle tasolle kuin Eastwoodilla. Loppujen lopuksi on turvauduttu vanhaan Rambo-kaavaan ja toteutettu se – jos mahdollista – entistäkin verisempänä.”

SMACK THE JACK

1,5 tähteä

”Jos elokuvasta pitää mainita jotain positiivista, niin se on Stallone itse. Hän on roolissaan kasvanut. Rambosta löytyy jo sisäinen rauha alkuaikojen levottomien vuosien jälkeen. Se kuvastaa hyvin myös näyttelijää itseään. Hän on selvästi valmis sanomaan jäähyväiset mainekkaalle roolilleen. Mutta sekään ei paranna elokuvaa. Tarina on melkolailla tylsä ja ennen kaikkea yllättävän raaka.”

Lisää arvioita julkaistaan eri medioissa perjantain aikana.

Alla Rambo: Last Bloodin traileri.